eSerien: Seedingturnering på SpillEXPO

KILs eSport-lag har i dag spilt seedingturnering i forkant av sesong to av Altibox eSerien. Gutta bet godt ifra seg i dagens kamper.

Annonse:

I helgen arrangeres den årlige spillmessen SpillEXPO på Lillestrøm, og i den forbindelse har det blitt arrangert seedingturnering til den kommende sesongen i Altibox eSerien. 

Odd i første runde 

KIL ble trukket mot Odd i første runde av turneringen, et lag med YouTuber og influencer Randulle i spissen. Gutta våre gikk til matchen med et godt mot om at denne kampen skulle vinnes. 

Kamp en: 1-1

Behar Kovaci skulle åpne ballet både for seedingturneringen og for sin egen del da han spilte sin første kamp, både for KIL og som eSportutøver. Kampen ble noe forsinket grunnet teknisk trøbbel i forkant av kampen, men Kovaci så ut til å være lite preget av dette. Han tok tak i kampen fra avspark, og så ut til å være en svært dreven utøver. Han fikk også belønning for den gode starten, og tok ledelsen 1-0 tidlig i oppgjøret. Kovaci fortsatte resten av omgangen med full kontroll og stoppet det motstander Thomas Henningsen hadde å komme med. 

Odds Henningsen bruke imidlertid pausepraten godt, og kom ut som en helt annen spiller i andre omgang. Odd-spilleren satte også inn 1-1 målet etter en periode med godt spill. Kampen ble preget av stillingskrig og ebbet ut med 1-1 mellom to gode spilleren. 

IMG_5409
Behar Kovaci fikk i dag sin debut som eSportutøver, og gjorde en god figur i KIL-drakta. FOTO: Ola Krogstad Sommer.

Kamp to: 3-1

Etter å ha levert en svært godkjent første kamp som eSportutøver, ga Behar Kovaci fra seg stafettpinnen til lagkamerat Martin Thuve. Utgangspunktet for kamp to var et uavgjortresultat. Både Thuve og motstander Randulle stilte likt, og vinneren av disse to ville gå videre til runde to. 

Martin Thuve besviste imidlertid tidlig hvem som skulle gå seirende ut av denne duellen. KIL-spilleren åpnet meget sterkt og hadde full kontroll på Randulle gjennom store deler av kampen. Den tidligere Lillestrømspilleren scoret både en, to og tre ganger før Odd-spilleren fikk et trøstemål på slutten. KIL gikk dermed trygt videre til andre runde. 

Tøffere motstand mot Ranheim

På forhånd var det klart at vinneren av KIL-Odd skulle opp mot Ranheim, som kom på tredjeplass i forrige sesong av Alitbox eSerien. Gutta måtte dermed bryne seg på en svært vanskelig motstander allerede i den andre runde. 

Kamp en: 1-0

Rollene var nå byttet om, og det var Martin Thuve som skulle spille det første oppgjøret. Motstander i denne kampen var den meget solide spilleren Johan Færaas. Ranheim-spilleren viste tidlig hva som bor i han, og tok tidlig tak i oppgjøret med sin hurtige spillestil. Thuve ble presset tilbake i banen, men forsvarte seg godt igjennom hele oppgjøret. KIL-spilleren måtte til slutt bikke under for Færaas' sitt solide angrepsspill. Thuve gjorde en god kamp, men kunne ikke hindre kampens eneste mål. 

Kamp to: 0-0

Behar Kovaci skulle igjen til dyst, og viste i denne kampen hva som bor i han. Motstander i denne kampen var Sondre Voktor, som har representert landslaget ved tidligere anledninger. Kovaci visste at han måtte hente inn en 1-0 ledelse, og tok dermed tak i kampen fra første stund. KIL-spilleren spilte til tider meget godt mot den tidligere landslagsspilleren, og manglet bare målet i det som ville vært en strålende gjennomført kamp av Bahar Kovaci. KIL-gutta kom dessverre ikke lenger enn til runde to, men må si seg fornøyd med en svært jevn kamp mot Ranheim, som av mange blir sett på som kanditater til å vinne både turneringen og eSerien. 

- En god gjennomkjøring

Etter å ha roet seg ned og fått adrenalinet ut fra kroppen, var KILs spillere fornnøyd med kampene, selv om det endte med tap i andre runde. 

- Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med å tape, men jeg synes vi spilte godt. Vi røk knepent mot et Ranheim-lag som blir sett på som en av favorittene både her og i eSerien, så det må vi si oss fornøyde med. Vi leverte solid i kampen mot Odd, og vinner her en kamp vi skal vinne. Vi visste på forhånd at Ranheim ville være en vanskelig nøtt å knekke, men jeg synes vi klarer oss greit, det som ganske solide underdogs. Jeg er ikke fornøyd med egen innsats i kampen mot Ranheim, men alt i alt har dette vært en god gjennomkjøring, forteller Martin Thuve etter kampen. 

IMG_5371
I likhet med sin lagkamerat gjorde Martin Thuve det godt i sine kamper, og var en svært god støttespiller for lagkameraten underveis i kampene. FOTO: Ola Krogstad Sommer. 

Behar Kovaci deler tankene til sin lagkamerat. 

- Det er selvsagt alltid surt å tape, men jeg føler at vi spiler jevnt mot Ranhheim, som er et meget godt lag. Det skal vi ikke glemme. Mot Odd synes jeg vi totalt er det beste laget, og det var godt å se at Martin kunne dra i land seieren for oss. Det lugget litt for min del, og det var litt uvant å spille i en slik setting. Men det går fort over, og jeg føler allerede i kampen mot Ranheim at jeg presterer bedre, og mer opp mot det jeg vet jeg kan. Jeg tror dette her kan bli veldig glad, og jeg gleder meg til eSerien begynner, avslutter Behar Kovaci. 

Annonse fra Obos-ligaen: