Adrian i 100

Adrian Lillebekk Ovlien (19) har fått mye tillit siden overgangen fra Eidskog i 2013. I morgen spiller midtstopperen sin 100. kamp for KIL.

Annonse:

Adrian Lillebekk Ovlien debuterte som tidenes yngste KIL-spiller – 15 år og 274 dager gammel – da han kom inn i de siste minuttene mot Fredrikstad på Gjemselund i 2013.

Fire år senere runder den unge lokale midtstopperen 100 kamper for KIL.

- Det er en viktig kamp for laget, men for min del blir det jo litt ekstra spesielt. Som lokal gutt, 19 år gammel, er det utrolig stort å spille sin 100. kamp for KIL. Det er utrolig gøy og jeg setter veldig pris på tilliten jeg har fått, sier Ovlien.

Adrian er født og oppvokst på Vestmarka og har utallige timer med fotball på Myggmyra – fotballbanen på Tobøl.

Og guttedrømmen var selvfølgelig å spille på KIL. 

- Jeg husker vi var å så på KIL-kamper når jeg var liten. Vi parkerte ved sjukehuset og gikk ned skogen til Gjemselund. Sånn setter spor. Jeg drømte om å spille på Gjemselund, forteller 19-åringen nostalgisk.


Adrian spilte på Tobøl og Eidskog fram til overgangen til KIL i 2013 – da han fortsatt gikk i 10. klasse på ungdomsskolen.

- Det var litt rart. Jeg var veldig mye yngre enn de fleste. Men det var utrolig stort å signere for KIL som 15-åring, minnes Ovlien.

Forsvarsspilleren var fast inventar – og ofte kaptein - på landslag fra G15 til G19. Samtidig fikk han etter hvert mye spilletid på KIL – både som midtstopper og back.

I fjor, sesongen som kronet seg med cupfinale og kvalifiseringsspill om opprykk til Eliteserien, spilte Adrian så godt at mange uttalte at han var det største som hadde kommet fra Eidskog siden Hans Børli.

Vestmarkingen hadde for alvor blitt en bauta i KIL-forsvaret.

Og det har fortsatt inn i 2017-sesongen.

Adrian i aksjon under cupfinalen i fjor.
Adrian i aksjon under cupfinalen i fjor.

- Det er utrolig stort for meg å spille så mange kamper for KIL og jeg er stolt over å ha fått det til, forteller den ydmyke unggutten.

 Men Adrian er ambisiøs – på sin måte – og kommer ikke til å stoppe nå. Han er i hundre.

- Vi skal få til en skikkelig bra høstsesong og sørge for en kvalifiseringsplass – minst. Det har jeg veldig trua på.

- Hva med på lenger sikt?

- Jeg håper det blir mange flere kamper for KIL og vi håper allerede til neste år at det kan bli på et høyere nivå, avslutter Adrian Lillebekk Ovlien. 

Annonse fra Obos-ligaen: