Aleksey klar for kamp

LA MANGA: KILs russiske keeper er klar for å spille kamp mot divisjonskollega FK Jerv i morgen. - Jeg føler meg klar og jeg gleder meg til kamp, sier Aleksey Gorodovoy.

Annonse:

Fredag møter KIL divisjonskollega FK Jerv til treningskamp på La Manga.

KILs russiske keeper, Aleksey Gorodovoy, har i lengre tid vært ute med skade, men skal nå være klar igjen til kamp. 

- Jeg føler meg bra og det er godt endelig å være frisk til kamp, sier russeren. 

Gorodovoy er en av tre keepere som er på plass i Spania med KIL. I tillegg til Aleksey er Simen Lillevik (Stabæk) med på prøve og klubbens  juniorkeeper Henrik Tesli er med. 

- De to førstnevnte spiller en kamp hver, så gjør vi en del vurderinger etter det, sier Ivar Rønningen. 

Solid keeperteam

Rønningen er keepertrener i KIL og er relativt ny i klubben. 

Som spiller stod Ivar flere sesonger på toppnivå i Norge. 42-åringen stod blant annet for Vålerenga, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Hamarkameratene, i tillegg til to korte utenlandsopphold i Walsall og GKS Katowice. 

Keeper2.JPG
Ivar Rønningen har hovedansvaret for keeperne i KIL.

Ivar har vært keepertrener for HamKam tidligere, men jobber nå på NTG Kongsvinger og for aldersbestemte landslag i tillegg til KIL. I KIL samarbeider Rønningen tett med Svein Ystenes og Lars Erik Bjørnseth. Sistnevnte er også med ned på La Manga.  

Bruker tiden godt

På La Manga bruker keeperne tiden godt til å trene bra, både på feltet og fysisk. 

- Vi bruker tiden godt. Vi blir bedre kjent med hverandre og vi trener godt, sier Rønningen.

Gorodovoy, som skal stå morgendagens kamp, er endelig hundre prosent klar.

- Aleksey har vært ute en periode, vi har fått han i gang og det blir mer og mer mengde på han etter hvert.

- Han er en veldig kvikk keeper med god rekkevidde. Han ser brukbar ut i feltet, men det er litt tidlig å gå hardt inn på han. Han ser bra ut, sier keepertreneren.

Russeren spiller sin andre treningskamp for KIL i morgen. 23-åringen stod én omgang mot LSK i januar. 

Tilpasser seg spillestil og utfordringer

Innholdet i keeperøktene på La Manga har vært varierende, men mye handler om å tilpasse seg lagets spillestil, men også utfordringer man møter. 


- Det går på forflytning og å redde skudd fra forskjellige vinkler og hold. Spillestilen vår krever at vi har en keeper som er god med ballen i beina, så vi øver mye på det. I tillegg er OBOS-ligaen preget av mye innlegg, så da må vi trene på det også. Vi tilpasser oss spillestilen vår og de utfordringene vi møter, sier Rønningen. 

- Vi har trent veldig godt her nede. For min egen del har det vært godt å være tilbake i full trening. Det er moro, sier Aleksey som skryter av forholdene på treningsleiren i Spania. 

KILs kamp i morgen har avspark klokka 14.00. Kampen sendes direkte på Facebook via Discovery/Eurosport Norge sine sider.

- Det blir moro å spille kamp. Jeg føler meg klar og jeg gleder meg, sier Gorodovoy. 

- Jeg gleder meg til å se Aleksey i morgen. Nå er han hundre prosent og det blir moro å se han i kamp, avslutter Ivar Rønningen. 

Annonse fra Obos-ligaen: