- Åpenbar opprykksfavoritt

Mika Lehkosuo mener overtidsscoringen - og seieren - på Hamar ga laget mye selvtillit han håper man får med seg inn mot mandagens hjemmekamp.

Annonse:

Så raskt tre poeng var i boks på Hamar fredag kveld har fokuset til Mika Lehkosuo og resten av KIL vært rettet mot mandagens hjemmekamp mot Tromsø. KILs finske hovedtrener er tydelig på at seiersmålet på overtid ga hele gruppa en skikkelig boost, som han nå håper varer:

- Det ga mye selvtillit til hele laget, og det er noe jeg håper vi kan ta oss med til vår første seriekamp her på Gjemselund. En dose selvtillit og et fokus som jeg håper vi beholder, slik at vi unngår en situasjon med et baklengs i åpningsminuttene som på fredag. Noe slikt gjør oppgaven bare enda vanskeligere.

Og om mandagens motstander er Lehkosuo klar på at vi har å gjøre med et lag som har forutsetningene for eliteseriespill i 2021:

- Tromsø er en åpenbar opprykksfavoritt. De har rutine fra Eliteserien, og et mannskap som kommer til å kjempe i toppen. Jeg besøkte jo Tromsø i fjor da de hadde en finsk trener (Simo Valakari), så jeg kjenner kanskje bedre til Tromsø enn mange andre norske lag.

- Fokus på restitusjon

Med bare to treningsdager mellom 3-2-seieren på fredag, og mandagens kamp på Gjemselund så har mye av det viktigste arbeidet vært å finne i Peisestua lørdag og søndag.

- De som spilte mye på Hamar har på treningene hatt mest fokus på restitusjon. Det viktigste har nå vært analysemøtene vi har hatt. Så de viktigste forberedelsene inn mot Tromsø-kampen har blitt gjort innendørs.

Det er også en skadefri KIL-tropp å spore på Gjemselund om dagen, men Lehkosuo er glad for akkurat de utfordringene det gir trenerteamet.

- Det ser bra ut nå. Vi har 23 spillere i troppen, og lite skader å spore. Det er synd at vi ikke får med alle spillerne i troppen. Vi har noen gode spillere her som vi må utelate fra troppen, men sånn er det dessverre.

Og strategien for Lehkosuos hjemmedebut i seriesammenheng er lagt, og det er en plan finnen har tro på:

- Akkurat nå føles det som en smart plan, men svaret på det får vi jo ikke før kampstart klokken 18, avslutter KILs hovedtrener.







 

Annonse fra Obos-ligaen: