Besøkte Mapei-klubben Sassuolo

Tidligere i mai besøkte KIL Serie A-klubben Sassuolo for å hente nye impulser og knytte kontakter.

Fredag 5. mai reiste KIL med Espen Nystuen, Rune Lundgren og Erik Gusterud, sammen med Peter Fekete fra Mapei, ned til Reggio Emilia sør for Milano i Italia for å besøke Serie A-klubben U.S. Sassuolo Calcio.

Sassuolo er heleid av Mapei med eier Giorgio Squinzi i spissen. Laget spiller kampene sine på Mapei Stadium som ligger i Reggio Emilia noen mil utenfor Sassuolo by.

Fra fjerde til øverste nivå

- Det er alltid interessant å hente impulser utenfra. Sassuolo er en klubb som har gått fra fjerde nivå til Serie A på få år. Å få lov å komme ned å se klubben fra innsiden har vært utrolig interessant, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

I garderoben til Sassuolo på Mapei Stadium.
I garderoben til Sassuolo på Mapei Stadium.

Mapei-klubben har hatt en utrolig reise de seneste årene. Klubben spilte senest i Serie C2 – fjerde høyeste nivå – i 2005. I 2008 rykket Sassuolo opp til Serie B.

De grønne og svarte kjempet om opprykk til Serie A i flere år og i 2012-2013-sesongen ledet nåværende hovedtrener Eusebio Di Francesco laget til opprykk til øverste nivå for første gang i historien.

Klubben har prestert relativt godt i Serie A de seneste årene. I fjor havnet laget på en sjetteplass noe som resulterte i spill i Europa.  

- Inngangen er via Mapei som eier klubben. Mapei er en av KILs viktigste samarbeidspartnere, og vi er veldig takknemlige for at de ser verdi i å samarbeide på flere plan. Trond er KIL-supporter, og har vært en støttespiller for klubben i mange år. Peter sitter i vårt markedsråd og har vært en fantastisk reiseleder. Med sine kontakter her nede, har han åpnet utrolig mange dører for oss, fortsetter Nystuen.

- Tatt imot på en utrolig god måte

På lørdag ble KIL tatt veldig godt imot av Alec Invernizzi som jobber i Sassuolos marked- og kommunikasjonsavdeling. Vi fikk en god omvisning på Mapei Stadium og ble fortalt mye om klubbens historie, organisering og praksis.

Sassuolos trener kom vi også i prat med.
Sassuolos trener kom vi også i prat med.

Etter omvisningen gikk ferden videre til klubbkontorene og treningsbanen i byen Sassuolo. Vi besøkte klubbens stamrestaurant, tok del i pressekonferansen med hovedtrener Di Francesco og overvar siste trening før lagets kamp mot Fiorentina. I løpet av dagen møtte vi flere viktige kontakter og interessante personer i og rundt Sassuolo-miljøet.

På søndag ble vi tatt godt imot i klubbens VIP-avdeling i forkant av kampen mot Fiorentina på Mapei Stadium. Her fikk vi et enda dypere innblikk i klubbens tanker og praksis. 

Vi fikk også hilse på – og prate med – flere viktige personer i Sassuolo.

- Vi har blitt tatt imot på en utrolig god måte. Alec har hatt ansvar for oss og fulgt oss opp. Peter har også gode kontakter som har åpnet mange dører. Mottakelsen har vært fantastisk, kommenterer Nystuen.

- For Mapei Norge handler det om å bidra til å knytte kontakter gjennom vårt samarbeid. Det kan hjelpe å utvikle KIL som fotballklubb. Ressursene i Sassuolo er små i forhold til Italiensk toppfotball på lik linje som KIL er små i forhold til norsk toppfotball. Allikevel kan man drive profesjonell utvikling av klubben, sier Peter Fekete i Mapei.

sacchinystuen
Nystuen i prat med trenerlegenden Arrigo Sacchi og Sassuolos sportsdirektør Giovanni Rossi.

Nystuen og co. fikk hilse på og prate med klubbeier Giorgio Squinzi, sportsdirektør Giovanni Rossi, teknisk direktør Guido Angelozzi og flere, både de som har et ansvar for sport og i andre deler av klubben. Vi fikk også æren av å snakke med trenerlegenden Arrigo Sacchi.

Innblikk i klubbens treningsopplegg

På mandag reiste gruppen videre inn til Milano for å treffe Ermanno Rampinini fra Mapei Sport – et idrettsmedisinsk og idrettsfysiologisk forskningssenter etablert og utviklet av Mapei.

Senteret ble opprettet i den perioden Mapei hadde eget sykkellag, men har fortsatt å eksistere selv etter da laget ble lagt ned, og nå jobber senteret tett med både Sassuolo og Juventus. Senteret bidrar fortsatt innen sykkelmiljøet og bistår flere av pro-lagene. 

Tanken er å se på om vi kan implementere noen av Sassuolos tanker hos oss. I tillegg skal man ikke undervurdere betydningen av kontakter.

— Espen Nystuen

- Det var veldig interessant å få et innblikk i treningsopplegget til Sassuolo og se på måten de tester spillerne både i Sassuolo og Juventus. Det var lærerikt og interessant å se hvor detaljert og hvor nøye det gjøres, sier Nystuen.

Mandag kveld reiste Nystuen, Lundgren, Gusterud og Fekete hjem med mange nye impulser og ikke minst kontakter med nøkkelpersoner i Sassuolo og Mapei Sport.

- Tanken er å se på om vi kan implementere noen av Sassuolos tanker hos oss. I tillegg skal man ikke undervurdere betydningen av kontakter. Jeg føler vi har fått veldig god kontakt med personer som sitter i ledelsen hos Sassuolo, avslutter Espen Nystuen.

S1
Espen, Rune og Peter på Mapei Stadium.
Annonse fra Obos-ligaen: