Blant de beste i Norge

Kongsvinger IL Toppfotball er tildelt 2 stjerner i Akademiklassifiseringen. Det kommer fram i en fersk rapport fra Norsk Toppfotball.

Annonse:

For å løfte nivået på spillerutviklingen i norsk fotball har toppklubbene gjennom Norsk Toppfotball etablert Akademiklassifiseringen.

Akademiklassifiseringen er et verktøy som etablerer klare standarder for arbeidet med spillerutvikling. Det består av 195 kriterier fordelt på 10 områder som er sentrale i spillerutvikling. 

Klubbene blir klassifisert på fem nivåer, og tildeles fra 1 stjerne til 5 stjerner, samt en poengscore. 

2 stjerner til KIL

Den første runden av Akademiklassifiseringen ble gjenjomført i 2017. Da ble KIL tildelt 1 stjerne, før klubben fikk 2 stjerner etter en re-klassifiseringsprosess i 2018.

Norsk Toppfotball publiserte i dag rapporten for den andre runden av Akademiklassifiseringen som viser at KIL har blitt tildelt 2 stjerner for sitt arbeid med spillerutvikling. Dette viser at de betydelige investeringene i utviklingsarbeidet i klubben gjennom de siste årene bærer frukter. 

- KIL Toppfotball har de siste årene fått jobbet på plass en god systematikk i sitt utviklingsarbeid. Tross skjerpede krav for denne klassifiseringen, har klubben nok en gang forbedret sin poengscore, og opprettholder med dét sin status som et 2-stjerners akademi, sier Kenneth Wilsgård fra Norsk Toppfotball.

Wilsgård har sammen med Rune Skarsfjord fra NTF har vært klubbens veiledere gjennom prosessen. Begge gir klubben skryt for sitt arbeid.

- Et tydelig planverk i kombinasjon med heltidsansatte trenere, har styrket den individuelle oppfølgingen av spillerne i hverdagen. Samarbeidet med skole har vært viktig, og gir mulighet for å skreddersy treningsprosessen for de spillerne som har ambisjoner og potensial til å bli toppspillere, fortsetter Wilsgård.

Bevis på godt arbeid

Det har blitt foretatt ganske kraftige innstramninger i kriteriesettet i den andre runden av Akademiklassifiseringen. For eksempel har poengsummen som kreves for å oppnå 2 stjerner økt fra 74 til 85 poeng. Den andre runden av Akademiklassifiseringen har også målt etterlevelsen av kriteriepunktene fra 2017.

- KIL er en klubb med ambisjoner, og det blir veldig spennende å se utviklingen videre de neste årene, avslutter Kenneth Wilsgård. 

Utviklingsansvarlig i KIL, Erik Gusterud, er fornøyd med at klubben har opprettholdt sin status på 2 stjerner i Akademiklassifiseringen.

- Kriteriene og modellen er adskillig strengere enn for to år siden, og dette er et bevis på at vi jobber godt med spillerutvikling i Kongsvinger, sier Gusterud.

KIL er for øvrig en av få klubber som har beholdt sin stjernestatus eller forbedret sin poengscore til tross for strengere kriterier og krav om etterlevelse.

Hele rapporten kan leses her.

Skjermbilde 2019-09-16 kl. 14.48.13
Dette er sluttvurderingen for Kongsvinger.

 

Annonse fra Obos-ligaen: