- Blir spennende å komme i gang

KIL har ansatt Kaz Sokolowski som klubbens nye assistenttrener. - Det er en mann med en massiv CV vi har fått tak i og det er vi veldig stolte av, sier sportssjef Espen Nystuen.

Annonse:

Sportssjef Espen Nystuen kunne torsdag kveld gledelig fortelle at klubben har ansatt Kaz Sokolowski som ny assistenttrener.

- Vi er veldig stolte av å ha fått tak i Kaz. I utgangspunktet ønsket vi en lengre avtale, men vi uteklukker ikke at Kaz er her også neste år. Akkurat nå er fokuset på å bergre plassen i førstedivisjon og vi mener at Kaz, med sin voldsomme erfaring og kompetanse, blir veldig viktig for oss, sier Nystuen. 

Nystuen har selv jobbet sammen med Kaz i Sandefjord - da som spiller. 

- Har har en imponerende evne til å komme inn på enkeltindivid og få de til å prestere bedre. Han har vært i store internasjonale og norske klubber. Det er en mann med en massiv CV vi har fått tak i og det er vi veldig stolte av. 

Sokolowski har skrevet under på en kontrakt ut inneværende sesong og begynner jobben fra og med neste uke. 

Selv gleder han seg til å komme i gang.

- Dette blir spennende, sier Kaz.

Og legger til:

- Det er spennende å komme til et fint fotballmiljø på Kongsvinger. Jeg gleder meg til å samarbeide med Hans-Erik og Espen og jeg vet jeg kommer til et godt sportslig miljø og en godt drevet klubb. Det er mange unge og spennende spillere her og jeg håper jeg kan bidra med min erfaring og kunnskap, sier KILs nye assistenttrener. 

- Hva kan du bidra med?

- Jeg kan se ting med friske øyne. Det kan være noen detaljer som jeg kan se som kan bidra til at vi blir bedre, svarer treneren. 

- Det kan være små detaljer som kan bidra til mye, legger han til.

Sokolowski har jobbet i blant annet Asker, Lyn, Sandefjord, Vålerenga og Brann, samt som assistenttrener under Henning Berg i Legia Warzawa og Videoton FC. 

- Jeg har hovedsakelig jobbet med framgang og utvikling av individ som er satt i et system og en spillestil. Jeg tror jeg kan bidra mye her. KIL har noe godt sportslig på gang og jeg ser på dette som et spennende forsøk. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med klubben, sier 54-åringen. 

Kaz gleder seg også til å jobbe med Hans-Erik.

- Jeg kjenner godt til Hans-Erik og vi stoler på hverandre. Vi kan gå rett på sak og vi har en god grunnmur for gode diskusjoner. 

Assistenttreneren kommer til å være bosatt på Kongsvinger i perioden framover. 

- Det blir spennende å komme i gang og jeg ser fram til et godt samarbeid. Jeg gleder meg til å møte spillergruppa og komme i gang med arbeidet, avslutter Kaz Sokolowski. 

Annonse fra Obos-ligaen: