- Business as usual

KIL møter regjerende mester Molde i kvartfinalen i G19 NM lørdag.

Annonse:

Lørdag ettermiddag gjester KIL regjerende G19-mester Molde på Aker stadion.

- Business as usual, sier trener Charles Berstad.

KIL-legenden er usedvanlig avslappet inn mot kampen. 

- Vi skal gjøre de riktige tingene som vi har gjort tidligere. Guttene vet godt når de er gode og det handler om å minne de på det, sier Berstad videre.

Juniortreneren utdyper hva det handler om:

- Skarp inngang på kampen. Sterk psyke. Vinnervilje. Bygger opp et godt spenningsnivå og tenningsnivå.

Vinnervilje

Avslappet, ja, men også med en ekstrem vinnervilje. For Berstad handler det om å vinne. 

- Jeg tenker at vi skal prøve å få med oss noe. Først og fremst et godt resultat. Vi må alle være med på å ufarliggjøre situasjonen og gjenskape de gode øyeblikkene som vi har mange av tidligere i sesongen. Da tenker jeg at vi har en mulighet. 

- Ikke noe press?

- Nei, jeg føler ikke det. Jeg er ekstremt rolig. Det er bra harmoni i gruppa og ikke noe unødig stressnivå i forhold til der vi er og de vi skal spille mot. Riktig stemning, slik jeg kan føle, svarer KIL-legenden.

- En stor skalp å ta

Men kampen på Aker stadion er selvfølgelig ekstra morsom og kul. 

- Det er en stor skalp å ta. Hvis alle spiller på sitt beste tror jeg vi kan matche alle lag i Norge i vår årsklasse. Det er jeg overbevist om. 

Og Sarpsborg 08 fikk merke et aggressivt KIL-lag med en ekstrem vinnervilje i forrige NM-runde. 

- Ja, vi har blitt mint på den kampen i ettertid; hvor bra det var og den aggressiviteten og moralen vi utviste. Vi ønsker å gjenskape det og vi har alle forutsetninger for å klare det. Vi har bra form og gutta er klare. Så hvorfor ikke?

Formidabel oppgave

KIL-juniorene står overfor en formidabel oppgave i morgen, det er helt klart, men selvfølgelig er det ingen umulig oppgave.

- Tenker du noe på at det kan bli stort nivåforskjell, også resultatmessig? 

- Jeg tenker ikke på det. Det er ingen som har lyst å tape. Jeg tror folk flest tenker at vi har gjort en bra prestasjon og kommet langt. Det blir dét det blir. Vi forskutterer ikke noe, sier Berstad. 

Og legger til:

- Jeg er glad på guttas vegne og synes de har gjort seg fortjent til å komme langt. De har hatt veldig lyst på det. Vi har en ærlig og oppegående gjeng. De står på bra. Alle som er rundt laget utfyller hverandre bra. 

Berstad og resten av gutta gleder seg til kampen.

- Vi gleder oss til kampen. Men det er business as usual. Vi skal gjøre de samme tingene, avslutter Charles Berstad. 

Molde - KIL har avspark lørdag klokka 12.30. 

Troppen mot Molde

  • Henrik Tesli, Daniel Lysgård, Matias Aadnøy, Markus Nygård, Johan Olsen, Adrian Barosen, Peder Ruud Dingstad, Sigve Ravnåmo, Simen Aasmundstad, Eirik Dahl Åsvestad, Sander Røed, Martin Vinjor, Ludvig Langrekken, Nils Kristian Gudbrandsen

Annonse fra Obos-ligaen: