Christian i 100

Christian Røer har rundet 100 offisielle kamper for KIL.

Annonse:

Disenå-gutten Christian Røer rundet i forrige seriekamp 100 offisielle seriekamper for KIL, og 24-åringen legger ikke skjul på at en slik bragd er noe som gjør han stolt:

- Det har tatt lenger tid å nå 100 kamper enn det kunne gjort, men nå som det endelig har skjedd så må jeg jo si at jeg er stolt av akkurat den prestasjonen. Så kan man vel si at ikke alle hundre kampene er noe man kan være stolt av, men sånn er det vel alltid, forteller Christian og hinter kanskje litt til KILs sesongstart så langt i 2020.

Siden debuten i 2014 tok det flere år før Christian klarte å etablere seg i KIL-laget. Ulike skadeavbrekk sørget for at veien til en startplass i KIL ble lang:

- Det gikk jo løs på motivasjonen egentlig. Det er egentlig ikke helt gitt at jeg hadde vært i KIL i dag når man ser tilbake på hvordan situasjonen var for min egen del for 3-4 år siden. Men etterhvert klarte man å holde seg skadefri. Det er mye enklere å motivere seg når man får kontinuitet i treningshverdagen. Med mer og mer spilletid så løste ting seg litt etter litt.

IMG_5296
100 kamper: Her fra fjorårets oppgjør borte mot KFUM.

Og når vi utfordrer Christian til å dra fram sitt beste KIL-minne fra de 100 kampene så skjønner vi at vi ga midtstopperen en liten nøtt:

- Oj, jeg har dårlig hukommelse så akkurat den er litt for vrien. Det første som dukker opp er kanskje det aller første målet mitt i KIL-drakta hjemme på Gjemselund mot Alta. Akkurat den scoringen husker jeg veldig godt.

Målet mot Alta kom i 2.runde av NM i 2014. Siden har det blitt fem mål i serien for Christian, nå sist 3-2-scoringen på overtid borte mot HamKam.

Se matchvinnerscoringen til Christian her:




- Det var jo absolutt et morsomt øyeblikk det også, forteller Christian.

Noen la kanskje merke til Christians feiring i etterkant av matchvinnerscoringen mot HamKam. Christian innrømmer at det var med bestekompisen Adrian i tankene. Den observante publikummer har kanskje også lagt merke til sørgebåndet Christian fremdeles spiller med for å hedre bestekamerat og lagkompisen Adrian Ovlien som døde rett før sesongstarten i 2018

- Han er med meg. Jeg tenker ofte på Adrian, også underveis i kamper, forteller Christian. Og legger ikke skjul på at bestevennens bortgang er noe som preger han fremdeles.

- Inspirerende

Etter seks år i KIL er Christian tydelig på det er her han ønsker å være. Også fremover. Men ambisjonene som fotballspiller er der.

- Det er vanskelig å vite hva fremtiden bringer. Jeg er veldig fornøyd med å være i KIL. Samtidig er det jo inspirerende å se at lagkamerater kan gå til veldig gode fotballag fra oss. Jeg ønsker jo alltid å bli bedre som fotballspiller, og føler jo selv at jeg stadig tar steg. Og om det er nok til eliteseriespill, enten med KIL eller for en annen klubb vil jo bare fremtiden vise. Men å spille på toppnivå ved en anledning hadde vært moro.

Men i 2020 er det KIL - og OBOS-ligaen - som er fokuset for Christian. Og når man begynner å nærme seg en rolle som en av kontinuitetsbærerne i KIL-laget, fører det med seg større forventninger enn tidligere.

- Det blir jo annerledes. Man får en annen tilnærming til både trenings- og kamphverdagen. Nå vet man at man alltid må prestere. De forventningene må man bare leve med, men det er en situasjon jeg liker.

_DSC0880
Gir alt: Christian Røer viker ikke unna når en skikkelig duell dukker opp. Her etter hjemmekampen mot Tromsdalen i 2019.

Og om ambisjonene fremover så håper 24-åringen på en større stabilitet i både eget, og lagets prestasjoner.

- Det er jo naturlig at man ønsker å ta steg sportslig. Det er vi jo enig om i laget - vi skal være en topp-20-klubb. Ambisjonene fremover må være å levere på et stabilt høyt nivå over tid. Seriestarten så langt har vært svakere enn det man bør forvente, både med tanke på egne og lagets prestasjoner.

Og KILs lokale midtstopper fortsetter:

- Nå har vi fokus på oss selv, for det er det eneste vi kan gjøre noe med. Denne uka har vi snakket mye om hva slags lag vi ønsker å fremstå som. Og der har vi noe å bevise ovenfor oss selv, og ikke minst for KIL-fansen. Vi skal vise oss fra en helt annen side. Vi så veldig bra ut før koronapausen, og jeg tror nesten at den pausen ødela for oss. Forventingene om en god sesong ble bare større og større for hvor lenger pausen ble, og det ga oss en situasjon vi ikke helt har klart å håndtere. Jeg tror at vi med gode prestasjoner fremover kan spille på oss den selvtilliten vi trenger, og da vet vi hvor gode vi kan være.

IMG_1181
Sin 100. opptreden: Kampen mot Stjørdals-Blink ble Christians 100. offisielle kamp (serie og NM) for KIL.

Christian Seland Røer

  • Født: 12. januar 1996

  • Fra: Disenå

  • Aktuell: Spilt 100 offisielle KIL-kamper

  • Personlig sponsor: Melby Maskin AS

Annonse fra Obos-ligaen: