Debuterer på landslaget i morgen

Andreas Smedplass er i disse dager på Norge G18-samling i Portugal. I morgen får han debuten sin med flagget på brystet.

I en snau uke har KIL-gutten Andras Smedplass og resten av Norge G18-troppen vært samlet utenfor Lisboa i Portugal. 

Under oppholdet skal laget spille to kamper. Den første ble unnagjort i går kveld. De norske guttene vant 1-0 over Portugal - en meget solid seier. 

- Et steg frem for oss. Det er mye å bygge videre på, sa landslagstrener Rolf Teigen etter kampslutt.

- Nå skal vi gjennomgå det vi gjorde i dag og ta læring av det før vi skal gjøre oss klare til kampen mot Japan. Målet er fortsatt å vinne turneringa, så vi må nullstille og forberede oss godt før den siste kampen, fortsatte han. 

Klubbens lokale keepertalent satt på benken under hele kampen mot Portugal, men har fått beskjed om å være klar til kamp i morgen.

- Andreas har stått flere kamper for A-laget til KIL og har kvalifisert seg til å bli en del av G18-troppen gjennom det. Han er en veldig spennende type, sier keepertrener på Norge G18 Per Magne Misund. 

Og fortsetter:

- Med god skolering og med et godt forbilde i Ali (Ahamada, journ. anm.) er jeg sikker på at han kommer til å ta kvantesprang fremover. Det er jeg helt overbevist om.


Misund, som til daglig er keepertrener i Molde, forteller litt mer om hva han har sett av Smedplass så langt under oppholdet i Portugal. 

På torsdag får G18-teamet også sett han i aksjon da Norge møter Japan. 

- Det blir veldig spennende å se Andreas i mål på torsdag. Han er lærevillig gutt, tar steg hver dag og han er en skikkelig godgutt. Fortsetter han i samme sporet som vi har sett til nå har han en lys fremtid foran seg.

På spørsmål om Misund tror Smedplass er klar til å debtuere med flagget på brystet på torsdag svarer han følgende:

- Det er han helt sikkert. Det ser man. Han trener med lave skuldre og det ser ikke ut til at han har særlig med nerver. Jeg tror han kommer til å takle debuten sin veldig bra, avslutter Misund. 

IMG_0947
Andreas Smedplass i full strekk på trening på nasjonalanlegget til Portugal.
IMG_0912
Andreas Smedplass får instruksjoner av keepertrener Per Magne Misund.
IMG_0783
KIL-gutten har vært solid på treningene og får gode tilbakemeldinger fra støtteapparatet rundt G18-landslaget.
IMG_0839
Rolf Teigen har fungert som lagets hovedtrener. Pål Arne Johansen har vært opptatt med U20-VM, men var på plass på samlingen fra i går.
IMG_1089
Hans-Erik Eriksen er også trener på G18-landslaget! Den tidligere KIL-treneren skryter av Smedplass sin utvikling!
IMG_1634
Mamma Ingrid var på plass for å følge sønnen sin på sin første landslagssamling!

 

Annonse fra Obos-ligaen: