eSport: Røk ut i playoffen

KIL-gutta spilte i går playoff til sluttspillet i Altibox eSerien. Dessverre måtte gutta gi tapt i siste runden før sluttspillet.

Annonse:

KIL-gutta Behar Kovaci og Martin Thuve imponerte mange da de tok seg videre fra en meget tøff Gruppe D i eSerien. Dette på bekonsting av Ranheim, som ble sett på som en av favorittene til å utfordre Vålerenga om tittelen. Målet får sesongen var dermed nådd, men det var likevel forventinger om å hevde seg best mulig. 

Bra start

Etter gruppespillet ble KIL trukket mot Sandes Ulf, som kom på en sterk andreplass i sin Gruppe C, med blant annet Vålerenga, Mjøndalen og Strømsgodset. Det var på ingen måte en lett motstander, men det var også muligheter for å bite godt fra seg. 

I den første kampen byttet gutta taktikk fra gruppespillet, og det var nå Martin Thuve som skulle spille første kamp. KIL-spilleren er kjent for å være en litt slow starter, og havnet også under i første omgang. Derimot hever han seg betraktelig i andre omgang, og utligner til 1-1, som også blir sluttresultatet.

Sandnes Ulf Sluttresultater sammenlagt

 Behar Kovaci spilte den andre kampen, og kom til denne kampen full av selvtillitt velvitende om at han fortsatt var ubeseiret i eSerie-sammenheng. Kovaci fortsetter der han slapp i gruppespillet og vinner komfortabelt 2-0 i sin kamp, og KIL vinner 3-1 sammenlagt og var dermed videre til neste runde av playoffen. 

Tøft mot de regjerende mesterne 

KIL visste på forhånd at de ville få meget tøff motstand i neste runde, dersom de skulle slå ut Sandes Ulf. KIL-gutta skulle nemlig møte vinneren av den regjerende mesteren Vålerenga eller de nye storsatsende Jerv. Vålerenga gikk seirende ut av duellen mot Jerv etter en meget jevn kamp, hvor det til slutt ble 6-5 sammenlagt. 

Slutt resultate vålerenga sluttspill

KIL-gutta visste dermed at de måtte være på sitt aller beste for å kunne hamle opp med to av Norges aller beste FIFA-spillere. Dessverre ble vi noen hakk for små, og det ble tap 6-1 sammenlagt. Behar Kovaci tapte sin første kamp i eSerien mot landslagskaptein Arkan Resul 4-1, i det som muligens har vært Resul sin beste kamp i eSerien denne sesongen. Kampen var på mange måter derfor avgjort da Martin Thuve skulle møte Magnus Dyrhaug Kristiansen. Dette oppgjøret endte 2-0 til Kristiansen, og Vålerenga var dermed videre til sluttspillet. 

En siste mulighet i lower bracket

Selv om det ble tap mot Vålerenga, hadde KIL-gutta fortsatt en mulighet til å nå sluttspillet gjennom lower bracket. Her ville lag som har tapt en kamp få en ny sjanse til å komme seg til sluttspillet, men skulle laget tape nok en kamp er eventyret over for denne sesongen. 

KIL skulle i denne kampen møte et Stabæk lag tidligere hadde tapt mot Raufoss, som tok seg videre til sluttspillet, men som senere slo ut Viking senere i lower bracket. Vi ble servert en jevn kamp hvor lagene fulgte hverandre helt til døra. 

Nok en gang var the Thvue som skulle i aksjon i første kamp. Det er en jevnspilt kamp, men KIL-spilleren er noe uheldig i noen situasjoner, og etter å ha sluppet inn et sent mål, går han på et surt 2-1 tap i det som var en god kamp av KIL-spilleren. 

Sluttresultat stabøk sluttspill

Behar Kovaci, som kom fra sitt første tap i eSerie.sammenheng mot Vålerenga i forrige kamp, tok umiddelbart tak i returoppgjøret. Det var tydelig at Kovaci var på hugget, og han skulle gjøre det han kunne for å sende KIL til sluttspillet. KIL-spilleren spilte som vanlig en meget god kamp og hadde flere store muligheter til å score det sårt trengte målet, men dessverre fikk han aldri ballen i nettet. Stabæk-spiller Andreas Høyden spilte godt i forsvar og hadde den kynismen som trengtes for å ro i land et 0-0 resultat, som sikret Stabæk avansement på vår bekostning. 

KIL-gutta var på mange måter skuffet etter at de ikke klarte å sikre avansementet, da de var så nære, men på samme tid har de all grunn til å være fornøyde. Mange hadde allerede før sesongen lave forventninger, men vi har imponert mange, og vi tar dette med oss som erfaringer før vi kommer sterkere tilbake neste år! 

FOTO hovedbilde: Ola Krogstad Sommer. 

Annonse fra Obos-ligaen: