Ferdigspilt

KIL kjempet heroisk mot Viking, men det holdt ikke helt inn.

Det var en fantastisk ramme rundt serieavslutningen på en fullsatt SR-Bank Arena. Kamper med nerve som betyr mye er noe av det som gjør fotballen spesiell. KIL-gutta som gikk ut på banen visste nok at de var underdogs, men stemningen i forkant var slik at det var helt tydelig at de hadde trua på at de skulle få med seg poeng hjem.

Fra start av var det som forventet hjemmelaget som gikk rett i angrep og kontrollerte det meste. For KIL ble den tøffe starten enda tøffere da Ridouan Essaeh måtte gå ut med skade allerede etter ti minutters spill. Erstatter Iman Mafi ble raskt varm i trøya.

Som tidligere i år sleit vi med at vi til tider ble for upresise og ukonsentrerte på egen banehalvdel. Viking fikk tak i ballen for enkelt, og vi sleit med å komme oss i angrep. Omtrent halvveis i omgangen fikk de uttelling for sjansene ved Johnny Furdal etter et flott angrep de raidet opp på høyresida si.

Etter dette så det faktisk ut som om KIL-gutta roet seg litt ned og turte å spille sitt eget spill på ordentlig. Backene kom seg framover i banen og vi klarte å få av gårde noen halvgode skudd. Noen ganger kommer scoringer på merkelige måter. På et av sine gode raid la Fredrik Pålerud et innlegg langs bakken som strengt tatt ikke var spesielt godt. Det var imidlertid godt nok til at en synlig nervøs Vikingkeeper Iven Austbø rotet den mellom både bein og armer. Shuaibu Ibrahim var på plass og dunket utlikninga i mål fra en halvmeters hold.

Se eksklusiv bildeserie fra KIL-guttas dag her:

Selv om målet var av det heldige kom det ikke ut av det blå. KIL spilte seg klart opp de siste 20 minuttene før pause og vi kunne ane en viss frustrasjon hos de blå.

Dette fortsatte i andre omgang. Det første kvarteret gikk uten at Viking skapte noe særlig. Harald Holter fikk ballen på femmeteren etter en corner og kunne med litt hell ha sendt KIL i ledelsen, men fikk ikke treff på ballen.

Etter 15 minutter med relativ god kontroll kom det 20 minutter med stormløp mot Aleksey Gorodovoy i KIL-målet. Der var det lenge stopp. Russeren hadde noen vanvittige redninger som nærmest var slik at vi måtte se reprisen på storskjermen for å tro på at hjemmelaget ikke hadde tatt ledelsen. Enda vanskeligere ble det etter at Gang Dongwan fikk sitt andre gule kort etter ureglementert å ha stoppet et Viking-angrep der vi hadde brukbar balanse.

Da ble det for tøft og vi klarte ikke å stå i mot. Først banket Tommy Høiland inn 2-1 på et flott langskudd, før Zymer Bytiqi satte spikeren i kista da han sikkert plasserte ballen i det lengste hjørnet alene med keeper.

Vi klarte ikke å skape noe i nærheten av noen utlikning. Gutta skal ha all ære for kjempinga si, men da både Nest Sotra og Tromsdalen vant sine kamper endte KIL på 8. plass – nedenfor kvalifiseringsstreken.

Snipp, snapp, snute, så var fotballåret 2018 ute.

Viking - KIL 3–1 (1-1)
SR-Bank Arena
15 900 tilskuere

Mål: 1-0 Johnny Furdal (22), 1-1 Shuaibu Lalle Ibrahim (31), 2-1 Tommy Høiland (79), 3-1 Zymer Bytiqi (85)

Gule kort KIL: Aleksey Gorodovoy, Fredrik Mani Pålerud

Rødt kort KIL: Gang Dongwan (to gule)

KIL (4-4-2): Alexey Gorodovoy – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad Harald Holter, Ridouan Essaeh (Iman Mafi fra 10.) - Olav Øby, Gang Dongwan, Marlinho (Fredrik Sjølstad fra 77.), Niklas Castro - Shuaibu Lalle Ibrahim, Adem Güven

Benk: Tobias Trautner, Johan Wennberg, Fredrik Sjølstad,  Lucas Morais, Iman Mafi, Even Bydal og Daniel Lysgård.