God gjennomkjøring mot Moss

KIL slo 2.divisjonslaget Moss 5-1 i dagens oppgjør på Gjemselund.

I årets første treningskamp på eget gress fikk KIL en veldig god start da den lokale spissen Ludvig Langrekken snappet opp ballen etter en feil i Moss-forsvaret, og unggutten fikk æren av å score årets første KIL-mål på Gjemselund.

Ti minutter senere var det en annen unggutt som doblet KIL-ledelsen. Martin Vinjor med et flott løp fra dypet, og alene med Gundersen i Moss-målet var han sikker. Og dagens andre nettsus var et faktum.

Utover i omgangen var det KIL som helt klart var det førende laget, og anført av alltid stabile Adem Güven og fremadstormende spillere som Bydal, Vinjor og Langrekken viste man til tider at det var en klar divisjonsforskjell på lagene.

Naturligvis spilte Moss seg mer inn i oppgjøret utover i omgangen, men til pause var 2-0 absolutt ingen ufortjent ledelse på Gjemselund.

IMG_4760
Årets første på Gjemselund: Ludvig Langrekken var sikker da han kom seg alene igjennom mot Moss' sisteskanse.

Etter planen var det mange som skulle få muligheten for KIL i dag, og etter sidebyttet stilte KIL med mange nye bein. Inn kom Pålerud, Aadnøy, Holter, Røed, Marklund, Aanesland og Lee.

2.omgang begynte forsiktig på Gjemselund, og det var to lag som kjente på hverandre i åpningen. Etter snaue 58 spilte minutter mottok Harald Holter ballen fra Simon Marklund, og på returen fikk Martin Vinjor fyrt godt av, og økte KILs ledelse til 3-0.

IMG_4917
2-0: Martin Tangen Vinjor økte til 2-0 etter 15 minutt.

Kort tid etter Vinjors scoring kom reduseringen fra bortelaget. Etter litt klabb og babb foran KIL-målet reduserte Fredrik Wasenius til 3-1. En redusering som kom litt i mot spillets gang.

Og flere mål skulle det bli på Gjemselund. Markus Aanesland var i forkant av oppgjøret fornøyd med å kunne vise seg frem i en kantposisjon, og 21-åringen viste at også han kan gjøre mål. Via en Moss-spiller gikk avslutningen i en pen bue over de gulkleddes sisteskanse. Rett før slutt fikk Aanesland nok en mulighet foran mål, og økte til 5-1.

IMG_4980
- Godt å være hjemme. Mika Lehkosuo nevnte før kampen at det var godt å være hjemme på Gjemselund. I debuten på hjemmebane endte det med en 4-1 seier til KIL.

Flere mål ble det ikke på Gjemselund, og kampen endte med en 5-1 seier til KIL i det som må sies å ha vært en god gjennomkjøring. Vi takker Moss for kampen, og ønsker de lykke til i årets sesong.

Hendelser:

4. min: 1-0 til Kongsvinger. Jalasto slår en god ball fremover i banen, og Ludvig Langrekken får snappet opp ballen. Alene mot keeper er unggutten sikker som banken.

7. min: Kongsvinger er friske. Güven får slått blindt inn mot Marlinho som fyrer av. Men avslutningen går rett på Gundersen i Moss-målet.

10.min: Moss har tatt litt over initiativet, men blir gang på gang tvunget til å starte på nytt.

13.min: Stygg pasning bakover av Rønningen. Ballen går rett i beina på en gulkledd, men avslutningen er for svak.

15.min: Martin Vinjor øker til 2-0. Flott løp fra dypet, og er trygg alene mot Moss-keeperen. Kontrollert avslutning med venstrefoten.

17.min: God redning fra Sahlgren. Finnen i sin Gjemselund-debut viser hva han kan da han må strekke seg for å hindre baklengs.

18.min: Der kunne det fort stått 3-0 på Gjemselund. Jonas Rønningen tres igjennom etter en god ball fra Jalasto. Foran mål er Adem Güven, men KIL-kapteinen er upresis og klarer ikke styre ballen i mål.

24.min: Ny avslutning fra Vinjor. Denne gang med høyrefoten, men ballen går utenfor.

26.min: Det er Kongsvinger som har kontroll på oppgjøret. Güven er igjennom, og er alene mot keeper. Men på avslutningen får Moss' sisteskanse en hånd på ballen, kort tid etter er det Rønningen som får fyrt av, men avslutningen er for svak.

27.min: Christoffer Skårn hos Moss kommer seg til en god mulighet, men avslutningen går utenfor. Fremdeles 2-0 på Gjemselund.

34.min: Kampen har jevnet seg noe ut. Ingen av lagene klarer å etablere særlig til spill.

45.min: Pause på stillingen 2-0 til Kongsvinger. KIL var det førende laget de første tretti minuttene, men Moss spilte seg naturligvis inn i kampen.

45. min: Etter planen var det mange som skulle få muligheten for KIL i dag, og ved sidebytte stilte KIL med mange nye bein. Inn kom Pålerud, Aadnøy, Holter, Røed, Marklund, Aanesland og Lee

54. min: Rolig start på 2.omgang. Ingen av lagene har klart å ta initiativ.

58. min: KIL ruller opp langs venstre, med Markus Aanesland som får spilt videre til Marklund. Svensken legger ballen godt videre til Harald Holter. Holter setter opp Pålerud i en god innleggsposisjon, innlegget klareres, men Vinjor fyller godt opp utenfor boksen og setter ballen i mål etter en sterk avslutning. 3-0 på Gjemselund.

60.min: Redusering fra Moss. Klabb og babb foran KIL-målet, og Fredrik Wasenius får redusert.

67.min: Markus Aanesland fyrer av. Ballen går via en Moss-spiller og i en pen bue over de gulkleddes sisteskanse, 4-1 på Gjemselund.

73. min: KIL er friske, og styrer det aller meste ute på Gjemselund. 4-1 er absolutt et fortjent resultat så langt i oppgjøret.

78.min: KIL har skrudd ned tempoet, og virker fornøyd med tingenes tilstand på Gjemselund.

88.min: Begge lag inser at kampen nærmer seg slutten, og har lite å komme med.

90.min: Aanesland fastsetter resultatet til 5-1.

KIL - Moss 5-1 (2-0)
Gjemselund stadion
ca. 200 tilskuere

Mål: 1-0 (Ludvig Langrekken 4.min), 2-0 (Martin Vinjor 15.min), 3-0 (Martin Vinjor 58.min), 3-1 (60.min), 4-1 (Markus Aanesland 67.min), 5-1 (Markus Aanesland 90.)

KIL (4-2-3-1): Saku-Pekka Sahlgren - Ville Jalasto, Daniel Lysgård, Christian Røer, Victor Grodås - Martin Vinjor, Even Bydal - Jonas Rønningen, Marlinho, Adem Güven - Ludvig Langrekken.

Benk: Ali Ahamada, Fredrik Pålerud, Matias Aadnøy, Edvard Skagestad, Victor Grodås, Ridouan Essaeh, Mathias Gjerstrøm (prøvespiller), Harald Holter, Sander Røed, Simon Marklund, Markus Aanesland, Gyuwhan Lee, Joacim Holtan (prøvespiller).