Godt forberedt

Med tre kamper på en uke så preges kampforberedelsene. Assistent- og fysisk trener Toni Huuhka kan riktignok om et KIL-lag som har brukt dagene fornuftig.

Annonse:

KILs finske assistent- og fysiske trener signerte for klubben rett før jul i 2019, og har siden den tid satt preg på klubben med en strukturert tilvenning til det fysiske aspektet ved fotballen. Og med et kampprogram litt utenom det vanlige har Huuhka den siste tiden har mer enn nok med å få balansert korrekt mengde trening for KIL-spillerne slik at de skal yte best når alvoret er i gang på fotballbanen.

- Det er flere ting å ha fokus på i en slik periode med mange kamper på rad. Aller først må vi få optimalisert restitusjonen for de spillerne som har spilt mest. Slik at de er mest mulig forberedt og raskest mulig klare til å spille igjen.

- Videre har vi fokus på de spillerne som ikke har spilt så mye, slik at de får treningen de trenger selv om de ikke har fått spilletid i kamp. Da er også de fysisk klare og riktig forberedt om de skal spille.

Annerledes treningsuke

Med kamp mandag, torsdag - og igjen i morgen søndag så har det blitt få anstrengende fotballøkter på Gjemselund denne uka. Både etter mandagens kamp mot LSK, og torsdagens oppgjør borte mot Ull/Kisa har det blitt rolige dager - alt med bakgrunn i kommende kamper.

- Vi har gitt treningsfri enkelte dager for å gi spillerne hvile - både psykisk og fysisk. Så har vi hatt recovery training session lettere restitusjonsøkter - og i tillegg sørget for isbad, fysioterapi, og riktig ernæring slik at vi får lagt best mulig til rette for en raskest mulig restitusjon. Samtidig har vi gjennomført mer eller mindre normale økter med de spillerne som ikke har spilt så mye slik at de får en normal inngang til kamp - dette er gjort rett etter kampslutt eller dagen etter. Det hele handler om "kamp-fitness" og å være forberedt.

. Alle skal være klar for innsats om det trengs, forteller Huuhka videre.

IMG_8202
God oppvarming og lette økter: Her er det Toni Huuhka som kjører oppvarmingen på dagens økt - den siste før Sogndal venter til ny kamp.

I morgen venter ukas tredje kamp for KIL-spillerne, og Huuhka er sikker på at man ikke vil se at kampprogrammet har preget spillerne noe nevneverdig:

- Man skal tåle dette. Vi går inn med samme innstilling til morgendagens kamp som vi gjør til alle andre kamper. Vi vet jo selvfølgelig at det er ukas tredje kamp, men det forandrer ingenting med tanke på inngang til kampen, kampplan eller hvordan vi ønsker å gjennomføre det hele.

Og fortsetter:

- Det samme gjelder nok for Sogndal. De spiller en krevende fotball, men vi forventer ikke å se noe dropp i verken prestasjon eller spillemåte fra de heller. Det er to gode fotballag som møter godt forberedt - som alle kamper i OBOS-ligaen.

Toni Huuhka

  • Assistent- og fysisk trener

  • Født: 4.februar 1989

  • Fødested: Lahti, Finland

  • Tidligere klubber som spiller: FC Lahti, FC Lahti Akatemia, FC Kuusysi

  • Tidligere klubber som trener: FC Lahti (assistent)

  • UEFA B-lisens, studerer Master of Sports Science (JYU), utdannet fysioterapeut

Annonse fra Obos-ligaen: