- Jobbet for det lenge

Matias Aadnøy har jobbet dedikert over lang tid. Etter tre år i utviklingsavdelingen tar han nå steget opp til A-laget. - Det er morsomt at KIL har trua på meg, sier 19-åringen.

19-åringen har nettopp fullført sitt tredje og siste år ved NTG Kongsvinger. I dag skrev han under på sin første proffkontrakt med KIL.

- Det er noe jeg har jobbet for lenge og det er morsomt å få belønning for arbeidet. Det viser at klubben har trua på meg, sier Aadnøy.

Unggutten har skrevet under på en 3,5-årsavtale med klubben. For tiden er midtstopperen skadet, men allikevel får unggutten proffkontrakt. 

- Det viser at klubben har trua på meg og det viser at jeg har lagt ned bra arbeid tidligere, sier unggutten.

19-åringen, som opprinnelig er fra Gjerdrum, skryter voldsomt av opplegget på Kongsvinger - både på skole og i klubb. 

- Det å flytte til Kongsvinger for å kombinere skole og fotball er det beste jeg har gjort. Det var helt klart et riktig valg. Hatt en fantastisk opplevelse, fått mange nye venner, trent godt hver dag og jeg får dedikert tiden min til det jeg har lyst til.

Aadnøy beskrives som en særdeles dedikert og profesjonell utøver som har stått i et tøft treningsløp over tre år. Unggutten har tatt mange steg på veien.

Det siste halvåret har han trent fast mes A-laget. Midtstopperen ønsker å dyrke fysikken sin videre, men samtidig utvikle seg til å bli en spiller som kan dominere med ball. 

- Jeg ønsker å dyrke luftstyrke og duellstyrke. Ønsker å bli ekstremt god i boks, men samtidig dominerende med ball. Gjennom NTG og KIL får man mye coaching i det å være en ballspillende stopper, men også hvordan man blir en dominant midtstopper, sier han.

Nå blir klubbens nye A-lagsspiller fulgt tett opp av Idrettens Helsesenter og klubbens medisinske apparat for å komme tilbake på fotballbanen.

- Skaden skal ikke hindre meg. For min del er det en bra mulighet for å bygge fysikken min enda mer. Jeg må utnytte skadeperioden maksimalt og komme sterkere tilbake. Det er ikke noe bedre sted enn i KIL jeg kunne vært akkurat nå, for jeg får god oppfølging og klubben viser at de har trua på meg, avslutter Matias Aadnøy. 


Annonse fra Obos-ligaen: