Jubel for avansement

Publikum koste seg da et bunnsolid KIL-mannskap ekspederte Tromsø ut av cupen.

Med et Eliteserielag som motstander og mange bytter fra forrige kamp ble det en litt avventende start for KIL sin del. Laget så ut til å ha en kontrollert tilnærming til oppgjøret, men det var noen gode angrepsforsøk. Etter fem minutter løp Marlinho gjennom på venstresiden og la inn. En Tromsøstopper var først på innlegget og det var utrolig nære at han satte ballen i eget mål.

Like etter måtte Ali Ahamada strekke seg for å redde et langskudd, men ellers skjedde det lite. Det var ganske solid bakover og fremover var det tendenser. Ofte ble mulighetene spolert av dårlige valg.

Tromsø skremte vel ingen de første 45 minuttene, men også de hadde noen cornere og mer eller mindre vellykkede angrepsforsøk.

Vi måtte vente nesten førti minutter på en skikkelig sjanse. Adem Güven presset den gamle Premier League-stjernen Morten Gamst Pedersen hardt, og vant ballen inne i Tromsø sin sekstenmeter. Spissen klinket til, men dessverre gikk ballen omtrent rett på en forfjamset keeper.

Dongwan Gang utfordret keeper Kongshavn med et langskudd like etter og Tromsø var småskumle på en corner, men omgangen ebbet ut med 0-0 på tavla.

Starten på andre omgang ble en blåkopi av den første. Tromsø hadde ballen mest, men så kontret KIL. Med en strålende pasning på et touch åpnet Marlinho hele midtbanen og sendte Martin Vinjor i fart mot den bakre fireren. Vinjor fant Güven som etter en fin vending satte ballen i det lengste hjørnet. 1-0. Det var spissens siste berøring for dagen. Før Tromsø tok avspark ble målscoreren tatt av banen til fordel for Markus Aanesland.

Målet satte litt fart i KIL, og i løpet av de neste minuttene fikk vi se flere gode angrepsforsøk. Men det ble ikke samme ketsjupeffekten som mot Start. Kampen jevnet seg ut igjen.

Tromsø måtte ha mål og ble etter hvert mer offensive. Det ga KIL gode kontringsmuligheter. To av dem burde endt i scoring, men både Marlinho og Marklund misset alene med keeper.

I sluttminuttene ble det litt hektisk, men Tromsø klarte ikke å legge skikkelig trøkk på våre gutter. De skapte vel egentlig null og niks. KIL så solide ut bakover, og fremover begynner det å stemme. Det ble en veldig fortjent seier.

Da dommeren blåste av var det et meget fornøyd Gjemselund-publikum som klappet laget av banen. Vi er videre i NM!

Hendelser:

5. min: Kontring der Marlinho stormer gjennom og legger inn. TIL klarerer like utenfor egen stolpe. KIL får en corner som heades ufarlig til side for mål.

7. min: Tromsøskudd fra langt hold. Fin dupp, men Ahamada er der og redder til corner. Resultatløs.

37. min: Adem Güven presser Gamsten i Tromsøs sekstenmeter og vinner ballen. Adem skyter hardt fra ti meter, men en sprellende Gudmund Kongshavn redder. Stor sjanse!

38. min: Etter den påfølgende corneren brenner Gang til fra langt hold. Keeper er der og slår til corner.

43. min: Tromsø med en corner som blir småskummel. Gjestene vinner den første duellen og får muligheten til å slå inn fra kort hold. Ahamada redder greit.

54.min: Marlinho med herlig en touch til Martin Vinjor som tar med seg ballen mot sekstenmeteren. Han stopper opp litt, men leverer fint til Güven som er på et fint løp. Han vender og setter ballen inn i det lengste hjørnet. 1-0.

82. min: Tromsø med corner, men KIL kontrer og Marlinho får ballen av Simon Marklund. Marlinho løper mot mål og kan spille Marklund helt alene gjennom, men velger å avslutte selv. Skuddet er i keeperhøyde og Kongshavn redder forholdsvis enkelt.

90. min: Strålende av Markus Aanesland som kommer seg frem på høyresiden. Spiller inn til Simon Marklund som alene med keeper setterballen i tverrliggeren.

90.+2 min: Tromsø med litt trykk. Skudd fra tjue meter som Iman Mafi kaster seg ned og blokkerer. Publikum setter pris på denslags.

90. +3 min: Aaneslandpå farten igjen. Keeper kommer ut i duellen og tar ballen og en av sine egne spillere. Det blir en skade og rytmen tas ut av kampen.

KIL – Tromsø 1-0 (0-0)