KIL-unggutt landslagsaktuell

Martin Tangen Vinjor trener fast med KILs a-lag og har fått mye spilletid i årets fire første treningskamper. Den spennende unggutten er også landslagsaktuell.

Annonse:

Martin Tangen Vinjor fikk sin debut for KILs a-lag i OBOS-ligaen sommeren 2016, og 17-åringen har fortsatt utviklingen fra i fjor.

Midtbanespilleren trener fast med a-laget og har også fått spilletid i fire av fire treningskamper, hvorav tre fra start.

- Det har vært litt overraskende og ikke helt forventet, men selvfølgelig veldig gøy å få muligheten i treningskamper for a-laget, sier Vinjor.

- Det er ikke så mye fokus på resultat, og man får lov til å prøve seg frem, tørre og feile, og fokusere på utvikling. Det er kjempegøy, legger unggutten til.

Fått gode referanser

Så langt gjennom vinteren har Vinjor fått bryne seg mot god motstand, både fra eliteserien og andredivisjon, noe som har gitt han gode referanser.

- Jeg har hatt litt varierende prestasjon, synes jeg, sier 17-åringen kritisk.

Martin Vinjor i aksjon for a-laget mot Nybergsund IL-Trysil.
Martin Vinjor i aksjon for a-laget mot Nybergsund IL-Trysil.

- Kampen mot LSK gikk ganske bra, det samme mot Nybergsund, men jeg sleit litt sist mot Stabæk. Det var et bra lag og jeg ble presset på tid. Det var et nivå som var utfordrende, men som jeg mestrer til tider og sliter med i visse situasjoner.

Men Vinjor liker å kunne trene med - og spille mot - et nivå han må strekke seg etter. 

- Det er et nytt nivå jeg vil opp på, og for å bli god nok må jeg trene på det nivået. Jeg er veldig takknemlig for muligheten og det er veldig gøy å trene med a-laget, fortsetter Vinjor.

Setter seg nye og høyere mål

I fjor, som 16-åringen, debuterte Vinjor for a-laget. Debuten kom i en kamp mot Bryne på Gjemselund.

- Det var noe jeg ikke turte å ha som mål eller forvente. Det var kult å debutere på Gjemselund og det var utrolig stort.

Men i år ønsker den lovende unggutten å ta nye steg, og dermed settes også nye og høyere mål.

I år skal jeg tørre å ha det som mål. Jeg vil spille flere kamper for KIL i OBOS-ligaen. Det er noe jeg skal jobbe hardt for.

— Martin Tangen Vinjor

- I år skal jeg tørre å ha det som mål. Jeg vil spille flere kamper for KIL i OBOS-ligaen. Det er noe jeg skal jobbe hardt for, sier den ydmyke og hardtarbeidende midtbanespilleren.

Jobber med det defensive

Vinjor er tydelig på hva han må bli bedre på for å ta nye steg, og unggutten jobber knallhardt med tydelige utviklingsmål hele tiden.

- Jeg jobber mye med det defensive. Det er der jeg har slitt mest, spesielt på et høyere nivå. Jeg har fått gode referanser hittil i år og jobber ut fra det, sier unggutten.

- Ellers jobber jeg mye med avslutningsferdighet. I tillegg jobber jeg som førsteangriper med å komme inn i mellomrom og ta gode valg med ball derfra.

17-åringen, som blir 18 senere i år, har et kortsiktig mål om å spille seg inn på KILs a-lag.

- Jeg har som drøm om å spille i Premier League, men mitt kortsiktige mål er å spille seg inn på a-laget. Det skal jeg klare. Jeg skal bli KIL-gutt, smiler Vinjor vel vitende om at det var nettopp det undertegnede ville høre.

Landslagsaktuell

Det er ikke bare i eget miljø at Vinjor ses på som en talentfull og spennende spiller. KIL-junioren har også blitt lagt merke til av landslagsledelsen.

Norges nye G18- og G19-langslagstrener, Pål Arne Johansen, har navnet til 17-åringen på blokka.

Pål Arne Johansen er ladslagstrener for Norge G18.
Pål Arne Johansen er ladslagstrener for Norge G18.

- Jeg har om lag 85 navn på blokka, og det er stor og tøff konkurranse om plassene. Det er et veldig spennende kull, forteller ”Paco” som i disse dager er på La Manga.

Landslagstreneren besøkte Kongsvinger tidligere i vinter. 

- Det var kult og ikke minst overraskende, kommenterer Vinjor.

Etter en helt vanlig trening kom landslagstreneren bort til Vinjor, presenterte seg og inviterte KIL-gutten til en prat.

- Vi hadde en prat på Gjemselund der vi snakket om meg og landslaget, og hva han tenkte om meg i forhold til det. Jeg fikk beskjed at jeg var aktuell for G18-landslaget. Det var utrolig gøy, avslutter Martin Tangen Vinjor.

G18-troppen blir tatt ut i begynnelsen av mars, og landslaget møtes til et par samlinger i Norge før det spilles tre kamper i Latvia. 

Martin Tangen Vinjor

  • Født: 29. september 1999 (17 år)

  • Posisjon: midtbane

  • Aktuell: landslagsaktuell for Norge G18

Annonse fra Obos-ligaen: