Rotet bort muligheten

KIL hadde kvalikplassen i lomma, men rotet det til både i starten og på slutten

Det smalt fra start mot Nest Sotra. Før minuttet var spilt serverte Edvard Skagestad gjestene en mulighet da han misset med et tilbakespill. Arnold Origi rakk ikke tidsnok ut i duellen og dermed lagde han straffe. Med 1.45 på klokka satte Sherko Faiqi inn 1-0 fra ellevemeteren. Forferdelig start.

Like etter kontret våre gutter og Shuaibu Ibrahim fikk en stor sjanse etter godt forarbeid av Adem Güven. Ibrahim brukte for lang tid foran kassa, men fikk heldigvis corner. Da oppsto det magi på Gjemselund. Akkurat i det klokka gikk inn i det fjerde spilleminutt klinket Christian Røer til på bakre stolpe, og headet inn 1-1. Spesielt at akkurat Christian scoret i det minuttet alle på Gjemselund står og klapper til minne om Adrian Ovlien.

Nest Sotra spilte seg til en stor sjanse etter et snaut kvarter. Som kniv i varmt smør spilte de seg gjennom i midten, rundet keeper og trillet ballen mot tomt mål. Heldigvis gikk ballen i stolpen og ut. Vi var ikke patente bakover. Fremover så det bedre ut.

Begge lag hadde sine muligheter utover i omgangen. Gjestene var utrolig nære ti minutter før pause, men vi fikk klarert inne på streken og fosset rett i angrep. Det endte med 2-1 da Adem Güven iskaldt lobbet ballen over en utrusende keeper.

Andre omgang bar lenge preg av kontringer begge veier. Lagene sørget for at det var åpent og ganske underholdene. Vi hadde nok kost oss mer om KIL hadde omsatt noen av de store overgangsmulighetene i scoring, men vi følte likevel at vi hadde god kontroll.

Med tjueminutter igjen var Ibrahim nære ved å punktere kampen, men keeper fikk en hånd på ballen. Like etter var det Nest Sotra sin tur, men Origi hadde god kontroll på avslutningene.

Et kvarter før slutt trøkket gjestene på og Origi måtte plutselig ta frem redninger fra øverste hylle.

Gjestene ble mer og mer offensive, og vi fikk se et KIL-lag som ikke helt hang sammen. Nest Sotra kunne gang på gang boltre seg i et enormt rom på sentral midtbane. Det førte til flere skumle situasjoner rundt vår boks, samtidig som vi ikke fikk gunstige brudd vi kunne kontre på.

Så da Sondre Liseth satte inn 2-2 via stolperota var det egentlig ikke overraskede.

Med fem minutter igjen skulle vi plutselig samle oss om en offensiv. Det gikk sånn passe. Vi kom til et par innlegg, men det var gjestene som hadde trykket og spilte seg til tre-fire cornere. Skuffende at vi ikke klarer å ta mer tak i en slik situasjon.

Med tanke på de andre resultatene hadde vi alt i egne hender, og god kontroll på kvalikplassen. I stedet rotet vi det til og er avhengig av både oss selv, og kanskje også av andre i siste runde.

KIL – Nest Sotra 2-2 (2-1)
Gjemselund stadion
1552 tilskuere

Mål: 0-1 Sherko Faiqi (2), 1-1  Christian Røer (5), 2-1 Adem Güven (37), 2-2 Sondre Liseth (85)

Gule kort: KIL: Arnold Origi, Harald Holter, Fredrik Pålerud, Christian Røer.

KIL (4-4-2): Arnold Otieno Origi – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad (Dongwan Gang fra 40.), Christian Seland Røer, Ridouan Boulahyane Essaeh - Olav Øby (Marlon Mateus Da Silva fra 77.), Harald Holter, Fredrik Vangstad Sjølstad, Niklas Fernando Nygaard Castro - Shuaibu Lalle Ibrahim - Adem Güven

Benk: Alexey Gorodovoi, Johan Peter Vennberg, Dongwan Gang, Marlon Mateus Da Silva, Iman Mafi, Even Bydal og Daniel Lysgård.


Annonse fra Obos-ligaen: