Lærepenge mot Sarpsborg 08

KIL leverte til godkjent i førsteomgang, men fikk kjenne på nivåforskjellen i andreomgang.

KIL startet godt mot dagens Eliteseriemotstand Sarpsborg 08. Hjemmelaget hadde mye ball i store deler av førsteomgang, men KIL forsvarte seg godt og hindret Sarpsborg 08 i å skape de store sjansene.

Den første ordentlige muligheten kom til Sarpsborg 08 etter 20 minutters spill. Eliteserielaget skapte to gode muligheter på corner, men KIL-forsvaret fikk avverget.

KIL jobbet godt og strukturert i forsvarsarbeidet gjennom hele omgangen, men like før pause kom kampens første mål. Sarpsborg 08 fikk straffe og Ole Jørgen Halvorsen sendte hjemmelaget i ledelsen.

Førsteomgangen var oppsummert sett sjansefattig der ingen av lagene skapte de store sjansene. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 kom ut i et høyt tempo etter pause og økte ledelsen allerede før minuttet var spilt. Jørgen Strand Larsen satte inn 2-0 etter å ha curlet ballen flott i lengste kryss.

Hjemmelaget fortsatte hardkjøret mot KIL-forsvaret og skapte flere gode scoringsmuligheter. Wilmer Azofeifa la etter hvert på til 3-0.

KIL forsøkte å være mer offensive i andreomgang, blant annet ved å presse høyere, men ble straffet hardt av et effektivt Sarpsborg 08. Eliteserielaget kontret og etter en time satte Strand Larsen inn dagens fjerde til hjemmelaget.

Gyuwhan Lee gjorde et godt innhopp og var farlig frempå med et skudd i tverrliggeren da det gjenstod et kvarter av kampen.

Like før slutt fastsatte Halvorsen sluttresultatet til 5-0 til Sarpsborg 08.

Hendelsesforløp:

18. min.: To gode muligheter Sarpsborg 08, begge etter cornere. Først reddes ballen på strek, før en Sarpsborg-spiller header ballen over i fra fem meter.

20. min.: God skuddmulighet for Sarpsborg 08 fra langt hold, men KIL-keeper Ali Ahamada har full kontroll på skuddet som går over og til siden.

39. min.: Straffe til Sarpsborg 08. Sarpsborg 08 går opp i 1-0 etter at Ole Jørgen Halvorsen setter straffesparket sikkert i mål.

46. min.: Sarpsborg 08 øker til 2-0. Jørgen Strand Larsen mottar ballen på venstre side, drar seg innover i banen og curler ballen i lengste hjørnet.

48. min.: Store muligheter for hjemmelaget. Sarpsborg 08 kommer alene gjennom etter godt forarbeid. Keeper redder og returen faller ned i beina til nok en Sarpsborg 08-spiller. Martin Lundal sklir glimrende inn og blokkerer forsøket som hadde god retning mot det åpne målet.

52. min.: Sarpsborg 08 legger på til 3-0. Sarpsborg 08 biter seg fast på KILs banehalvdel og til slutt er det Wilmer Azofeifa som setter ballen i mål, mens KIL-spillerne roper på offside.

61. min.: Sarpsborg 08 kontrer og setter inn dagens fjerde. Igjen er Jørgen Strand Larsen målscorer da han setter ballen i mål ved første stolpe etter innlegg fra høyre.

74. min.: KIL roper på straffe. Gyuwhan Lee blir felt innenfor sekstenmeteren. Det ser ut som en klar straffe, men sør-koreaneren får gult kort for filming.

76. min.: KIL skyter i tverrliggeren. Gyuwhan Lee snapper opp et innkast og kommer alene med keeper. Angrepspilleren avslutter godt, men skuddet går i tverrligger og ut.

79. min.: God redning av Ali Ahamada. En Sarpsborg 08 skyter fra kloss hold, men KIL-keeperen redder mesterlig ut til corner.

90. min.: Sarpsborg 08 kontrer etter et godt KIL-angrep og øker ledelsen til 5-0. Ole Jørgen Halvorsen løper seg fri på bakerste stolpe og setter inn dagens femte fra kort hold etter et godt innlegg av Lars Jørgen Salvesen.

Sarpsborg 08 – Kongsvinger 5-0 (1-0)
Sarpsborg stadion
150 tilskuere

Gule kort: Kongsvinger: Christian Røer (29.), Markus Aanesland (33.) Gyuwhan Lee (74.) Sarpsborg 08: Kristoffer Zacharriassen (80.)

Mål: 1-0 Ole Jørgen Halvorsen (39.), 2-0 Jørgen Strand Larsen (46.), 3-0 Wilmer Azofeifa (52.), 4-0 Strand Larsen (61.), 5-0 Halvorsen (90.)

KIL (4-2-3-1): Ali Ahamada – Fredrik Pålerud, Christian Røer (Edvard Skagestad fra 64.), Martin Lundal, Iman Mafi – Harald Holter (Gyuwhan Lee fra 46.), Even Bydal – Martin Vinjor (Lucas Morais fra 84.), Simon Marklund, Marlinho (Mame Niang fra 84.) – Markus Aanesland (Sani Suleiman fra 72.)

Benken: Stian Bolstad, Edvard Skagestad, Matias Aadnøy, Lucas Morais, Sani Suleiman, Gyuwhan Lee, Sander Røed og Mame Niang.