- Meget god levering

G18-sjef Pål Arne Johansen skryter voldsomt av KILs midtbanetalent Martin Tangen Vinjor etter samlingen i Lisboa.

Annonse:

Martin Tangen Vinjor og Norge G18 har de seneste dagene vært samlet i Lisboa for å spille turnering mot vertslandet Portugal, USA og Japan.

Norge tapte åpningskampen mot Portugal 0-3, men slo godt tilbake med to fine seire over USA og Japan.  

- Viste råskap i praksis

- Jeg er veldig fornøyd med at gutta viste råskap i praksis, sa landslagstrener Pål Arne ”Paco” Johansen etter seieren over Japan.

G18-gutta vant de to siste kampene meget fortjent 2-1 og 1-0.

- Vi skulle gjerne hatt med oss ett eller tre poeng fra den første kampen også. Målet var å ta poeng i alle kampene, men det klarte vi ikke og sånn sett er vi ikke helt fornøyd. Men jeg er imponert av måten gutta har reist seg på etter en ganske svak prestasjon mot Portugal. De to siste kampene har vært bra. Vi har vært solide defensivt i alle tre kampene og nå har vi også fått på plass angrepsspillet og balanse bak ballen, fortsatte treneren.

Vinjor startet ikke den første kampen mot Portugal, men kom inn da det allerede stod 0-2 etter 64 minutter. Midtbanetalentet startet imidlertid både mot USA og Japan – og KIL-gutten gjorde sine saker bra.

- Voldsom løpskraft og dedikasjon

- Martin fortsatte der han slapp sist med meget god levering. Som forrige gang fikk han om lag 180 spilleminutter og han har vært en sterk bidragsyter til at vi vant de to siste kampene, sier Johansen.

Landslagstreneren skryter voldsomt av Vinjor etter oppholdet i Lisboa.

- Han har kommet langt med tanke på å forstå rollen og måten vi ønsker å gjøre ting på. Han fyller rollen med en voldsom løpskraft og dedikasjon, og han er god med ballen. Martin har hatt stigning utover i samlingen og nå handler det om å fortsette og bygge videre på dette, avslutter Pål Arne Johansen.

- Veldig morsomt

Martin returnerte fra landslagssamlingen mandag kveld med tre kamper og om lag 180 minutter rikere med landslagserfaring. Selv er han fornøyd med egen prestasjon og utvikling.

- Det har vært gøy og veldig morsomt å få spille tre nye landskamper mot bra motstand. Jeg har følt det har gått veldig bra. Vi har vunnet to av tre kamper og havnet på en sterk andreplass i gruppa, sier Vinjor.

G181
Martin Tangen Vinjor og resten av G18-gutta før USA-kampen.

KIL-gutten er glad for å høre lovprisningen fra landslagstreneren.

- Veldig gøy å høre det fra Paco. Jeg føler jeg har vært god defensivt og tatt steg der i vinter og i vår. Jeg har også hatt utvikling offensivt siden sist samling selv om jeg ikke sitter igjen med målpoeng etter denne samlingen, fortsetter den lovende midtbanespilleren.

- Hva tar du med deg hjem etter samlingen i Lisboa?

- Jeg tar med meg at man må være ”på” hele tiden. Man ser det på landslagstreningene; jobber man med den intensiteten hver dag og hver uke så blir man god. Man må dra ut på Gjemselund og gi hundre prosent hele tiden.

 Vinjor returnerer til KIL med ekstra motivasjon. 

- Jeg har fått en liten motivasjonsboost og jeg er klar for å klinke til. Jeg gleder meg til å komme hjem og jobbe enda mer med utviklingsmålene mine, avslutter Martin Tangen Vinjor.

Neste samling for G18-landslaget er i slutten av august i Tønsberg og Sandefjord. I oktober reiser laget til Albania for å spille første kvalifiseringsrunde om plass i eliterunden mot vertslandet, Montenegro og Ukraina.

Portugal - Norge 3-0 (1-0)
House of football, Cruz Quebrada

Mål: 1-0 (7), 2-0 (64), 3-0 (84)

Norge (5-2-3: Emil Gundelach Ødegaard – Morten Olsen (John Kitolano fra 64.), Leo Østigård, Tord Salte, Adnan Hadzic, Nicholas Mickelson (Herman Nilsen fra 80.) – Hugo Vetlesen (Martin Tangen Vinjor fra 64.), Tobias Svendsen (Emil Bohinen fra 46.) – Sebastian Pedersen (Magnus Dahlby fra 46.), Eman Markovic (Vegard Somdal fra 75.), Hasan Duman

USA – Norge 1-2 (1-0)
National Stadium, Cruz Quebrada

Mål: 1-0 (44), 1-1 Magnus Dahlby (58), 1-2 Vegard Somdal (79)

Norge (5-2-3): Emil Gundelach Ødegaard – John Kitolano (Morten Olsen fra 61.), Leo Østigård (Tord Salte fra 46.), Herman Nilsen (Nicholas Mickelson fra 46.), Andreas Ueland, Tobias Børkeeiet (Adnan Hadzic fra 83.) – Emil Bohinen, Martin Tangen Vinjor (Hugo Vetlesen fra 61.) – Eman Markovic (Vegard Somdal fra 61.), Tobias Svendsen (Hasan Duman fra 61.), Magnus Dahlby (Sebastian Pedersen fra 61.)

Japan Norge 0-1 (0-0)
National Stadium, Cruz Quebrada

Mål: 0-1 Tobias Svendsen (55)

Norge (5-2-3): Emil Gundelach Ødegaard – John Kitolano (Morten Olsen fra 50.), Tord Salte, Leo Østigård, Adnan Hadzic, Nicholas Mickelson – Martin Tangen Vinjor, Tobias Svendsen – Eman Markovic, Magnus Dahlby (Sebastian Pedersen fra 90.), Hasan Duman (Emil Bohinen fra 50.)

Jubel-kopi
- Gutta viste råskap i praksis, sa trener Pål Arne Johansen etter seieren over Japan.
Annonse fra Obos-ligaen: