Møter Sarpsborg 08 i morgen

- Vi liker å bryne oss på utfordringer, sier Vitor Gazimba foran treningskampen mot Eliteserielaget.

I morgen reiser KIL-gutta til Østfold for å møte Sarpsborg 08 til ny treningskamp.

Laget havnet på 8. plass i Eliteserien i fjor og opplevde et skikkelig Europa-eventyr med gruppespilldeltakelse i Europaligaen. 

- Det blir helt klart den tøffeste kampen hittil, men vi liker å bryne oss på utfordringer, sier KIL-trener Vitor Gazmiba. 

Hovedtreneren forteller at laget ønsker å møte så god motstand som mulig for å bli klare for seriestart 31. mars. 

- Viser progresjon

På lørdag møtte KIL divisjonskollega Ull/Kisa i dobbeltkamp i Kongsvingerhallen.

- Vi viser progresjon og vi er bedre opp mot den måten vi ønsker å fremstå på, mener Gazmiba.

Men seieren uteble. 

- Vi kommer ofte til siste tredjedel og skaper mange sjanser. Vi skaper ni eller ti sjanser mot et godt OBOS-ligalag og det er ikke dårlig.

- Samtidig slipper vi inn veldig få målsjanser imot. Men vi mangler uttellingen og vi må ta steg i det offensive boksspillet, fortsetter treneren. 

- Spille vårt spill

Selv om KIL-gutta møter tøff motstand i morgendagens treningskamp ønsker hovedtreneren at spillerne skal ta utfordringen.

- Vi blir nok testet mer defensivt, sier Gazmiba.

Og fortsetter:

- Men vi skal spille vårt spill, bruke ballen, ville ha ballen og alltid prøve. Vi vet at vi møter et av Norges beste lag, men vi skal alltid prøve. 

Om laguttaket kommenterer hovedtreneren følgende:

- Vi har tre, egentlig fire, kamper på en uke og per nå er det enkelte spillere som ikke er klare for å spille tre kamper på en uke. Vi tar derfor hensyn til enkelte spillere. Kampen i morgen er en test for de elleve som skal være best, avslutter han. 

KIL stiller med følgende lag fra start:

KIL (4-2-3-1): Ali Ahamada - Fredrik Pålerud, Christian Røer, Martin Lundal, Iman Mafi - Harald Holter, Even Bydal - Martin Vinjor, Simon Marklund, Marlinho - Markus Aanesland

Benken: Stian Bolstad, Edvard Skagestad, Matias Aadnøy, Lucas Morais, Sani Suleiman, Gyuhwan Lee, Sander Røed og Mame Niang. 

Kampen har for øvrig avspark klokka 14.30. 

Annonse fra Obos-ligaen: