Når fotball betyr mer enn tre poeng

Kongsvingers gatefotball-gutter besøkte KIL på Gjemselund i dag. - Det gir oss kjempemotivasjon, sier guttene.

Annonse:

Gatefotball ble etablert i 2005 av Frelsesarmeen. Målgruppen for fotballen er hjemløse, rusavhengige og andre som har kommet litt utenfor.

Gatefotball skal skape positiv vekst i spillernes liv. Her betyr fotball mer enn tre poeng. 

KIL-gutta fikk besøk

Flere av Kongsvingers gatefotball-gutter besøkte i dag KIL-gutta på Gjemselund stadion.

- Det er lærerikt å se hvordan det trenes på profesjonelt nivå. Det gir oss kjempemotivasjon, sier 22-år gamle Kevin Andreassen.

- Veldig fint å se på hvordan man egentlig skal spille fotball, gliser Thomas Pedersen.


Gutta spiller begge på gatefotball-laget. Fotballen og møteplassen er en viktig del av guttas liv. 

- Fotball er noe som jeg har vokst opp med. Noe som har hjulpet meg med mye. Det sosiale, selvtillit og hele den pakka. Jeg drømmer om å jobbe i fotball, sier Andreassen og fortsetter:

- Gatefotballen hjelper meg å komme meg ut. 

- Moro å komme på besøk

Gatefotball-gutta fikk være med på planleggingen av dagens treningsøkt, var i garderoben sammen med spillerne, overvar treningen på Gjemselund og spiste lunsj sammen med KIL-gutta på klubbhuset. 

- Det er litt ironisk. Det er spillere på min alder her som har lykkes. Jeg har ikke det. Det går litt på oppvekst og den biten der. Noen har hatt det litt lettere enn oss andre. Men jeg har veldig mange fine minner med fotballen. Det var virkelig moro å komme ned hit i dag, forteller Kevin åpenhjertet. 

- Det gir oss kjempemotivasjon, sier Kevin Andreassen om besøket på Gjemselund.
- Det gir oss kjempemotivasjon, sier Kevin Andreassen om besøket på Gjemselund.

Det samme synes Thomas. 

- Det virker ut som et kjempefint miljø her. Det var artig å være her i dag, og jeg håper vi får komme flere ganger, sier han ivrig. 

Skal på kamp

Til helga møter KIL Vålerenga til generalprøve på Gjemselund stadion. Gatefotball-gutta er selvfølgelig invitert med på kamp. 

- For å være helt ærlig er jeg ikke KIL-supporter. Jeg er Vålerengasupporter. Men jeg vil at KIL skal lykkes. Jeg har spilt mye fotball på Gjemselund og har mange gode minner herfra, sier Kevin som gleder seg til kampen. 

Kongsvinger IL Toppfotball takker for et veldig hyggelig besøk i dag, og vi ønsker dere velkommen tilbake ved en senere anledning!

Annonse fra Obos-ligaen: