Nordlie tilbake på Gjemselund

Den tidligere KIL-treneren og Skeid gjester Gjemselund stadion på søndag. – Det blir hyggelig å se igjen folkene, sier 57-åringen.

På søndag kommer Tom Nordlie tilbake på Gjemselund stadion for første gang siden han selv var trener for klubben – sist i 2012.

Den rutinerte treneren har de siste årene vært hovedtrener i Skeid. Nordlie spår en tøff kamp på søndag.

- KIL er gode på hjemmebane og vi forventer selvfølgelig en tøff kamp, sier han.

Og fortsetter:

- Vi har vist at vi kan, men vi har vært uheldige og udyktige. Vi har 16 stolpetreff på 14 kamper, og vi har seks minusmål og tapt syv kamper. Vi sliter med å vippe kamper til vår fordel.

Skeid-laget har også gjennom sesongen slitt med skader på sentrale spillere. Samtidig har de nok følt på konsekvensene av ikke å ha en egen hjemmebane.

- Nå går vi inn i et tøft program, sier Nordlie, og sikter til kamper mot KIL, Aalesund og Sandefjord i løpet av de fire neste kampene.

- Det blir en mental utfordring, sier treneren videre.

Men Skeid har vist at de ikke er lette å slå. Laget har kun vunnet to kamper (mot HamKam og Tromsdalen, men spilt uavgjort i fem. De har også i stort sett alle kampene sine kun tapt med ett mål.

- Vi har gjort en del personlige feil vi må skjerpe oss på, kommenterer Nordlie.

Om søndagens kamp forteller 57-åringen at han er positivt overrasket over hva KIL har levert hittil i årets sesong.

- Ja, KIL har egentlig overrasket litt – positivt. Vi ser at Güven er farlig som vanlig. Og jeg føler KIL har klart å variere spillet sitt mer. Før kunne det bli litt for sjarmerende og naivt, men nå er de mer gjennombruddshissige.

- Hva er planen deres for å slå KIL?

- Hehe, det kommer jeg ikke til å fortelle, svarer Nordlie.

- Men det det er ikke noe stor hemmelighet hvordan jeg ønsker at laget mitt skal spille. Vi gleder oss til kampen på søndag, legger han til.

Oppgjøret på søndag blir også den første kampen Nordlie leder et lag mot KIL etter sin siste periode som trener for klubben i 2012.

- Det tror jeg vel blir første gangen. Jeg har alltid trivdes veldig godt i Kongsvinger, jeg liker folkene og det blir hyggelig å se igjen Rune, «Biffen», Erik og Espen. Det blir bra, sier han.

- Men vi har spilt nok uavgjorte kamper og jeg ønsker å vinne kampen, sier Nordlie bestemt. 

Skeid-treneren forteller avslutningsvis at han mener sitt mannskap kan hamle opp med alle lagene i serien – og håper det blir mer stang inn på søndag og utover i sesongen.

Annonse fra Obos-ligaen: