Nytt spennende samarbeid

KIL skal jobbe systematisk med mental trening i samarbeid med RAW Trening.

Annonse:

- Vi ønsker å skape et godt helhetlig opplegg rundt gutta og vi føler at det mentale aspektet er en veldig stor del av fotball, som ofte blir neglisjert, og som har blitt det her hos oss også, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Og legger til:

- Derfor ønsker vi å samarbeide med RAW Trening som kan tilføre oss noe som kan gi oss et konkurransefortrinn. Da velger vi å prioritere bruken av midler.

Det er Kongsvingerjenta Cecilie Ystenes, datter av keeperlegenden Svein Ystenes, som eier RAW Trening.

- Det blir både spennende og morsomt å jobbe med KIL, forteller Kongsvingerjenta, og fortsetter:

- Det er i førsteomgang to ting vi skal bidra med. Vår fysiske avdeling skal teste gutta på 1080-testen som avdekker styrker og svakheter når det gjelder mobilitet. Intensjonen er å kartlegge potensielle framtidige skader og forhindre det. Det gir KILs apparat mulighet til å skreddersy treningsprogram.

Ystn
Cecilie Ystenes og Ann-Helén Gamlesanne introduserte seg for spillerne.

- Det andre vi skal bidra på er det mentale. Vi har kjørt en ferdighetstest for å kartlegge hvordan gutta ligger an når det gjelder mentale ferdigheter. På basis av det skal vi gi råd og veiledning, forteller Ystenes.

Det er Ystenes sammen med Ann-Hélen Gamlesanne som skal veilede KIL-gutta på mentale ferdigheter som for eksempel selvtillit, fokus og spenningsregulering.

- Nå handler det å sette arbeidet med mental trening i system. Målet er å ta det et steg videre. De som jobber systematisk med mental trening presterer ofte bedre. Det er ikke noe quick fix og man må trene på det akkurat som det tekniske, taktiske og fysiske, fortsetter Ystenes.

Samarbeidet har som formål å gjøre KIL-gutta mer robuste og i bedre stand til å yte bedre i avgjørende situasjoner, håndtere press og ta bedre kontroll over seg selv. Den mentale treningen skal hjelpe gutta å få større selvtillit og få en mer offensiv og konstruktiv tankegang.  

- Det handler ikke om at KIL-gutta ikke har det, men det handler om å få de ferdighetene opp på det nivået som kreves. Hodet på være på plass, sier Ystenes tydelig.

Og fortsetter:

- Målet er å gi spillerne verktøy for raskere å få den erfaringen de trenger. Det kan man med å bruke teknikkene systematisk. Man blir mer i forkant av utfordringene som oppstår på og utenfor banen.

RAW Trening har i en årrekke jobbet med idrettslag og utøvere i topp internasjonal klasse. Nå skal Ystenes og hennes team gjøre KIL-gutta bedre.

- Kartleggingen vil avgjøre det videre arbeidet, men det vil bli workshops på gruppenivå basert på behovet. I tillegg skal det utarbeides individuelle mentaltreningsprogram til alle i spillergruppa. Spillerne vil også bli fulgt opp på individ og gruppenivå, forteller Ystenes.

Ronny Døhli, tidligere Vålerenga-, Sandefjord- og Strømsgodset-spiller, er medeier i RAW Trening. Han var ansvarlig for å gjennomføre mobilitetstesten.

- 1080 er en mobilitet- og stabilitetstest hvor man er ute etter å se hvordan man beveger seg, se forskjeller mellom sider, se etter begrensinger i ankler, kne og hofte. Målet er å heve prestasjon og ikke minst skadeforebygging, forteller Døhli.

Raw2
Fredrik Pålerud blir veiledet av Ronny Døhli fra RAW Trening.

- Mobilitet og stabilitet er grunnlaget for å bevege seg på banen. Kartleggingen vil gi grunnlag for å implementere nye elementer i treningen som gjør at man forhåpentligvis ser en bedring til neste test, legger Døhli til.

Spillerne gjennomførte testen torsdag. Fredrik Mani Pålerud forteller om sitt syn på samarbeidet med RAW Trening og hvordan det var å gjennomføre mobilitetstesten i videoavspilleren under.


Annonse fra Obos-ligaen: