Offensiv trenerduo før seriestarten

Vitor Gazimba og Petter Belsvik om samarbeidet, oppkjøringen og seriestarten i OBOS-ligaen 2019.

Trenerduoen har nettopp kommet inn fra fredagens KIL-økt på Gjemselund. Sola skinner og det er varmt i lufta.

Og det nærmer seg seriestart.

Vitor Gazimba og Petter Belsvik har funnet tonen og føler de samarbeider godt.

- Samarbeidet fungerer veldig fint. Jeg er glad for å jobbe med Petter. Det er en perfekt match mellom oss og det har det vært fra begynnelsen, sier Gazimba.

- Petter er en meget bra fyr og en meget bra fagmann. Jeg føler vi samarbeider bedre og bedre for hver dag, fortsetter hovedtreneren.

Den tidligere storscoreren er helt enig. 

- Jeg føler vi blir mer og mer kjent, og da kan vi utfylle hverandre bedre. Da gjør vi forhåpentligvis en bedre og bedre jobb inn mot spillerne. Det er det som er målet - å få laget og spillerne bedre. Vi finner arbeidsformen godt og vi har jobbet mye sammen siden oppstarten, sier Belsvik.

Gode diskusjoner

Trenerduoen forteller om mange gode fotballdiskusjoner på trenerkontoret på Gjemselund. 

De har lagt ned mange timers arbeid - og begge er gjerne på Gjemselund i ti-femten timer hver dag. 

- Vi har hatt mange gode diskusjoner og vi deler på ansvaret på feltet. Sånn det har vært nå har Petter mer ansvar for det individuelle og jeg det kollektive, sier portugiseren.

VitorPetter1
Vitor Gazimba og Petter Belsvik har mange gode fotballdiskusjoner. Her diskuteres KIL-Notodden på søndag.

- De store linjene offensivt og defensivt, struktur og lag jobber Vitor med - stort sett. Jeg jobber med lagdel og individ på og utenfor feltet, legger Belsvik til.

Teoretiker og praktiker

Vitor og Petter har veldig forskjellige bakgrunner. Førstnevnte har ikke spilt på profesjonelt nivå og har en lang teoretisk utdanning. Sistnevnte har - som kjent - en lang og innholdsrik spillerkarriere bak seg.

- Først og fremst er jeg en praktiker også - mer enn en teoretiker, sier Gazimba.

Og fortsetter:

- Jeg ser på meg selv som en fotballmann og ikke en som bruker opp all tiden foran dataskjermen. Det er på feltet jeg trives aller best.

Belsvik fortsetter praten. 

- Nummer én er at vi er fotballfolk. Vi liker å være på treningsfeltet sammen med spillerne og jobbe med de både kollektivt og individuelt. Det er det som er det morsomste med treneryrket.

Trenerduo3
Trenerduoen i diskusjon under en treningskamp på Gjemselund.

- Vi har forskjellig bakgrunn og erfaringer - og det gir mange gode diskusjoner. Vi komplementerer hverandre godt, men tankegodset vårt er veldig likt, legger Gazimba til. 

Holdt retningen

KIL-gutta har opplevd en litt spesiell sesongoppkjøring når det gjelder treningskamper. Laget har tapt åtte av ni kamper og står uten en eneste seier. 

- Jeg har ikke vært med å oppleve det, men jeg har vært med som spiller å bare vinne treningskamper – og da gikk det dårlig i serien.

- Det forteller meg at treningskamper ikke har så mye å si. Men det er klart at vi gjerne ville hatt en seier, sier Belsvik. 

Gazimba ville gjerne sett at laget hans hadde vunnet i løpet av sesongoppkjøringen, men føler allikevel gutta er klare til seriestart.

- Sesongoppkjøringen har handlet om å forberede oss til første kamp som er mot Notodden på søndag. Det føler jeg vi er.

Til tross for varierte prestasjoner og dårlige resultater har trenerduoen holdt stød kurs når det gjelder retning i arbeidet.

- Vi har holdt vår retning, men jobbet med detaljer hele veien for å bli bedre. De overordnede idéene er like, men det handler om å adaptere slik at vi får det beste ut av spillerne. Disse justeringene er en del av prosessen, forklarer Gazimba. 

Offensiv inngang

På søndag tar KIL-gutta imot Notodden til årets første seriekamp i OBOS-ligaen. 

- Vi ser virkelig fram til det og vi gleder oss mye. Det blir bra å konkurrere om poeng og følelsen i laget og klubben for øvrig er bra, sier Gazimba. 

Belsvik tror spillerne har mye å gå på fra treningskampene - og forventer å se flere skru til når det skal kjempes om poeng. 

- Jeg tror at alle har flere gir til når vi skal kjempe om poeng. Det blir godt å komme i gang.

- Er det vanskelig å plukke ut en startellever til kampen?

- Det er alltid vanskelig, men det er det vi har jobbet med i oppkjøringen. Nå har vi et klart bilde av hvem som skal starte på søndag, men det er alltid konkurranse om plassene, svarer Gazimba. 

- Hvordan skal vi angripe kampen?

- Vi skal være offfensive. Kongsvinger har tradisjon med å dominere kamper. Det skal vi fortsette med. Dominere, angripe, være offensive og stole på egne ferdigheter. Vi vil eie kampen, sier en tydelig Belsvik. 

- Vi står for en óffensiv fotball. Det er vår identitet. Vi skal angripe kampen og vi gleder oss til avspark på søndag, avslutter Vitor Gazimba. 

Trenerduo5
Vitor Gazimba gleder seg til seriestart mot Notodden!
Trenerduo6
Petter Belsvik har større ansvar for individet, mens Vitor Gazimba har større ansvar for det kollektivet. - Vi samarbeider veldig bra, sier trenerduoen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: