Overbevisende hjemmeseier

Gutta brukte litt tid, men etter hvert hadde våre røde helter full kontroll mot Notodden.

Det skjedde ikke all verden på Gjemselund de første tjue minuttene. KIL sitt overtak ble gradvis større uten at det ble skapt sjanser. Morsomst var det å se hvilken respekt Notodden sin back Martin Strange fikk for farten til aktive og offensive Ridouane Essaeh. VI hadde mer å glede oss til!

Gjestene satset etter hvert på raske overgangen og var nære scoring etter halvspiltomgang. En god Christian Røer stoppet farligheten med en herlig blokkering.

Fem minutter senere kom Fredrik Pålerud ned til dødlinja og la inn. Inne foran mål ventet Olav Øby. Han headet inn 1-0.

Det jevnet seg litt ut en periode etter scoringen. Det ga kontringsmuligheter også for KIL. Da Shuaibu Ibrahim spilte Niklas Castro perfekt gjennom burde det stått 2-0, men sistnevnte fikk en for langt førstetouch og en offensiv keeper var først på ballen.

Etter en corner kunne Edvard Skagestad fått nettkjenning, men keeper reddet fint og vi var ikke kjappe nok på returen. Dermed gikk lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget.

KIL fortsatte å ha kommandoen også etter pause. Både Ibrahim og Adem Güven kunne økt til 2-0, men det ble Niklas Castro som klinket inn 2-0. Goalen kom etter massivt trøkk mot gjestenes mål. Minuttet etter klinte Marlinho til, men keeper reddet.

Gutta kjørte nå over Notodden, og vi satt med samme godfølelsen som mot Sandenes Ulf.

Og det kunne, og kanskje burde, kommet flere mål. Ibrahim brant nok en stor mulighet før Notodden kom på en sjelden visitt. De spilte seg til en corner og ballen var innom tverrliggeren før våre gutter fikk kontroll.

Like før slutt fikk nyervervelsen Dongwan Gang sin debut da han erstattet Olav Øby. Sammen med de andre innbytterne, Harald Holter og Markus Aanesland, bidro han til å kontrollere inn tre poeng.

Seieren kunne vært større, men mye godt spill og tre poeng var nok til at folk tuslet fornøyde hjemover.

KIL – Notodden  2-0 (1-0)