Poengdeling i Oslo

Det så lenge ut til å bli et knepent 1-0-tap, men på overtid sikret Adem Güven at det i det minste ble ett poeng med hjem fra kampen mot KFUM.

Annonse:

Tirsdag kveld var det klart for bortekamp mot KFUM på et solfylt Ekeberg i Oslo.  Førsteomgangen var sjansefattig fra KILs side, men Jonas Rønningen kom til en halvsjanse etter 9 minutter. Avslutningen ble for løs og ble enkelt plukket av KFUMs keeper.

Etter 12 minutter mistet Edvard Skagestad kontroll over ballen. David Tavakoli på KFUM snappet den opp, ble lagt i bakken og Skagestad fikk et fortjent gult kort. KFUM gikk opp i ledelsen 1-0 etter 18 minutter. Tidligere KIL-spiller Olav Øby snappet opp en retur og satt avslutningen mellom beina på Andreas Smedplass og i mål.

Utover i omgangen var KFUM det førende laget, og KIL slet med å produsere de store farlighetene. Kort tid før pause fikk riktignok Fredrik Pålerud fyrt av fra kanten av 16-meteren, men avslutningen gikk rett til side for mål. Hjemmelaget holdt på 1-0 ledelsen inn til pause.

Andre omgang var preget av stillingskrig og få muligheter for begge lag, men de største mulighetene kom mot slutten av kampen. Kongsvinger ofret mye og etterlot seg mye rom, men vår keeper Andreas Smedplass hadde noen mesterlige redninger på KFUMs kontringsmuligheter. Vår lokale sisteskanse kan notere seg for en god opptreden på Ekebergsletta.

Godt på overtid kom riktignok muligheten KIL trengte. KIL flyttet mye folk opp (deriblant Edvard Skagestad). Han fikk headet et fremspill ned til Gyuhwan Lee. Han ble lagt i bakken av KFUMs keeper. Korrekt straffespark.. Straffen satte Adem Güven sikkert i mål, bak tidligere KIL-keeper Alexander Pedersen. Det var også det siste som skjedde i kampen, og vi kan ta med oss ett poeng hjem til Kongsvinger.

KFUM - KIL 1-1 (1-0)