Seier i sensasjonell kamp!

Etter pause satte KIL og Start fyr på Gjemselund med fem mål på ti minutter. Heldigvis sluknet Start da Adem Güven sikret tre poeng med sin tredje scoring.

Første omgang ble roligere, men vi fikk en frisk KIL-start med tre ganske gode muligheter de første fem minuttene. Litt bedre presisjon så hadde ballen havnet i nettet. Selv om det ikke ble tidlig scoring var hjemmepublikumet godt fornøyd med det gutta viste fra Start. KIL tok tak i kampen og med en fin aggressivitet skapte de problemer for gjestene fra Sørlandet.

Ettersom klokka tikket avgårde kom gjestene mer og mer inn i kampen, men det var våre gutter som hadde et overtak. KIL skapte halvsjanser og hadde en annullert scoring, mens Start mente seg snytt for straffe.

De siste ti minuttene før pause tok Start over. Vi ble baktunge og sørlendingene kunne spille ball rundt vår sekstenmeter. Selv om de ikke skapte klare sjanser føltes det litt som en befrielse da dommeren blåste av den første omgangen.

Det ble full fyr i teltet fra start etter pause. Før fem minutter var spilt sto det 3-0 til KIL. Adem Güven nettet to ganger, mens Markus Aanesland banket inn en goal. Gjemselund var i himmelen, men bare noen få minutter. Gjestene la seg ikke ned for å dø, og i løpet av de neste fem minuttene satte de to baller bak Ali Ahamada. Med en halvtime igjen sto det 3-2 på tavla.

Vitor Gazimba gjorde et bytte for å få noe mer kontroll på gjestene. Aanesland måtte ut og Jonas Rønningen kom inn. Dermed luktet det mer 4-5-1 enn 4-4-2. Spillerne fikk samlet seg og spillet roet seg ned i noen minutter. Senere kom også Dongwan Gang og Ville Jalasto inn for henholdsvis Landry Nguemo og Simon Marklund.

Med et kvarter igjen ble det trykk etter en KIL-corner. Christian Røer skulle avslutte etter at keeper ga retur på Røers egen heading, men midtstopperen ble hektet opp. Dommeren pekte på straffemerket og Adem Güven fikk muligheten til å sette sin tredje for dagen. Den muligheten tok han vare på og plutselig sto det 4-2.

Med tanke på hva vi var vitne til for noen minutter siden følte vi oss langt fra trygge. Start prøvde på nok en comeback, men de greide aldri å legge det nødvendige trykket på KIL. Våre gutter spilte klokt, treneren gjorde de nødvendige byttene og seieren var egentlig ikke skikkelig truet etter straffescoringen.

Herlig seier i en herlig fotballkamp. Uten tvil årets beste prestasjon på hjemmebane så langt. I tillegg var det svært underholdende.

Hendelser:

1. min: Adem Güven spilles gjennom, men får et for langt touch og keeper plukker.

5. min: Markus Aanesland løper gjennom på kanten og inn mot mål langs dødlinja. Legger ut foran kassa, men Start får klarert..

11. min: Adem skaffer corner. Slås mot Røer som fra litt for langt hold header mot mål. Ingen bryter ballbanen, så enkelt for keeper.

13. min: Landry Nguemo ser at keeper står lit langt ute. Skyter godt på halvspretten fra 40 meter og publikum gisper da ballen lander oppå krysset.

17. min: KIL-corner som heades ut til ny corner. Den skaper kaos og ballen spretter hit og dit foran mål før den går i nettet. Dessverre vinkes det for offside.

21. min: To cornere på rappen for bortelaget. Vi får klarert.

28. min: Vi vinner ballen fint på midten og Pålerud setter fart fremover. Legger inn til Aanesland som skyter over fra god posisjon.

47. min: Pangstart på andre omgang. Markus Aanesland jager en «umulig ball» og legger skrått ut til Adem Güven. Han får ballen på fem meter og setter inn 1-0.

49. min: KIL vinner en duell på egen halvdel og skulle hatt frispark. Dommeren velger fordel og Simon Marklund løper mot tre ryggende startspillere. Adem Güven starter perfekt og Marklund spiller like perfekt inn i bakrom. Alene med keeper gjør vår spiss ingen feil og setter inn 2-0.

50. min. Markus Aanesland kommer skrått inn mot mål fra venstresiden. Han banken ballen hardt og høyt over hodet på keeper. 3-0 og en sensasjonell start på andre omgang.

54. min: Start raskt i angrep og Mathias Bringaker vinner løpsduellen mot våre stoppere og kommer «alene» med keeper. Ali Ahamada er på ballen, men kan ikke hindre at den fyker inn i nettet. 3-1.

57. min: Start kommer seg frem på sin høyreside og Tobias Christensen løfter ballen over keeper og inn i det lengste hjørnet. Dermed 3-2 og ny nerve i kampen.

60. min: Start frem på sin venstreside og får til slutt skutt fra litt skrått hold. Ballen sniker seg utenfor den lengste stolpen.

69. min: Adem Güven spilles frem og vipper ballen elegant over en forsvarsspiller før han skyter fra kort, men skrått hold. Keeper redder til corner. Christian Røer er høyest på den, men header over.

73. min: Straffe til KIL da Røer hektes i det han skal skyte.

74. min: 4-2 da Adem Güven setter straffen sikkert i mål.

86. min: Start tråkler seg inn i boksen og får avsluttet fra ti meter. Heldigvis over.

90. min +1: KIL kontrer og Sulayman Bojang kommer i fart. Han skyter fra 18 meter, men dessverre like utenfor.

90.min +3: Start med dødball. Litt sleiving gjør at de får avsluttet inne i boksen, men nok en gang over. De vinner en ny dødball, men skyter i nettveggen.

KIL – IK Start 4-2 (0-0)
Gjemselund stadion
2689 tilskuere

Mål: 1-0 Adem Güven (47.), 2-0 Adem Güven (49.), 3-0 Markus Aanesland (50.), 3-1 Mathias Bringaker (54.), 3-2 Tobias Christensen (57.), 4-2 Adem Güven (str. 74.)

KIL (4-4-2): Ali Ahamada – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad, Christian Røer, Sulayman Bojang – Landry N'Guemo (Gang Dongwan fra 82.), Simon Marklund (Ville Jalasto fra 78. min), Harald Holter, Martin Tangen Vinjor - Adem Guven, Markus Aanesland (Jonas Rønningen fra 62. min).

Benk: Stian Bolstad, Iman Mafi, Ville Jalasto, Dongwan Gang, Ludvig Langrekken, Jonas Rønningen, Sander Røed.