Seier på overtid

KIL slo Tromsdalen i det som ble en dramatisk kamp. To røde kort og to sene scoringer ga underholdning, fortvilelse og nerver.

Som i tidligere oppgjør på Gjemselund så langt i år ble det en jevn start på kampen. KIL skapte den første muligheten ved Christian Røer, men gjestene fra Troms hang bra med. De spilte seg til flere cornere og etter tjue minutter fikk de uttelling. Andreas Smedplass hadde et par fine redninger før pause, men Håkon Kjæve sitt knallharde skudd fra ti meter kunne han ikke gjøre noe med. 0-1.

KIL utlignet med Christian Røer, som først headet i tverrliggeren, men returen vant han og med hodet satte han inn 1-1. Det endte med både jubel og bandasje rundt hodet.

Like etter ble det igjen dramatikk. Andreas Løvland satte Smedplass på nok en prøve, men vår keeper var solid. Like etter kom Mathias Gjerstøm alene med keeper, men han klarte ikke å score. I tumultene etterpå ble det ampert mellom nevnte Løvland og Adem Güven. Det endte med rødt kort til begge.

KIL fulgte opp kaoset med et nytt angrep. Sulayman Bojang dro seg forbi en mann og la inn fra dødlinja. Ballen gikk i en av bortelagets spillere og inn i mål og plutselig ledet KIL 2-1. Scoringen ga KIL et løft, og gutta tok nå tak i kampen.

KIL hadde en periode god kontroll på Tromsdalen, men ble etter hvert som klokka nærmet seg nitti minutter mer og mer baktunge. Og ett minutt før full tid gikk det galt. Tomas Kristoffersen fikk ballen på seksten meter og klinket ballen inn i det lengste hjørnet.

Nå så det mørkt ut, men innbytter Bojang ville ikke godta poengdeling. To minutter på overtid serverte han nok et fint raid på kanten, og skaffet corner. Etter den ble det kaos foran mål, og Martin Vinjor kunne til slutt sette inn 3-2 fra kort hold. Gjestene spilte seg til en corner på tampen, men drøyt fire minutter overtid kunne gutta juble for tre deilige hjemmepoeng.

Hendelser:

10. min: Christian Røer med tidenes mulighet da en dødball svinges inn i feltet. Helt alene header han utenfor.

11. min: TUIL rett i angrep og det ender med et skudd fra litt skrå vinkel. Andreas Smedplass slår til corner. Den går forbi alle rett foran mål og ender i ny corner. Ufarlig.

20. min: 0-1: TUIL-corner med påfølgende heading. Smedplass er der og fister den over. På den påfølgende corneren banker Håkon Kjæve ballen i mål fra ti meter.

53. min: Martin Vinjor får ballen på åtte meter. Treffer dårlig og setter den høyt over.

54. min: KIL holder trøkket og en ny ball inn i feltet ender opp på hodet til Røer. Han header i tverrliggeren, men er på hugget og kriger returen i mål. 1-1.

57. min: Knallhard avslutning fra Andreas Løvland, men Smedplass står støtt og slår unna. KIL kontrer og Gjerstrøm skyter fra skrått hold. Greit for keeper.

59. min: Gjerstørm alene gjennom, men keeper redder fint. I tumultene etterpå blir det håndgemeng mellom Løvland og Adem Güven. Det ender med at begge får rødt kort.

65. min: Sulayman Bojang drar av en mann inne i boksen og kommer seg ned til linja. Han legger inn og via en tromsdalenspiller går innlegget i mål. En litt heldig 2-1 scoring for KIL.

67. KIL spiller seg fint inn i boksen. Ballen legges ut til Holter som skyter fra 15 meter. Over.

89. min: Gjestene legger trykk på KIL og til slutt er det Tomas Kristoffersen som setter inn 2-2 fra seksten meter.

90. +2: min. Bojang skaffer en corner og den alt for lave corneren går utrolig nok inn foran mål. Der reddes det først på streken før Martin Vinjor setter inn seiersmålet. 3-2.

KIL – Tromsdalen 3-2 (0-1)
Gjemselund stadion
1326 tilskuere

Gule kort: Harald Holter, KIL.

Rødt kort: Adem Güven, KIL. Andreas Løvland, TUIL.

Mål: 0-1: Håkon Kjæve (20.min.), 1-1: Christian Røer (54. min.), 2-1: Selvmål (65. min.), 2-2: Tomas Kristoffersen (89. min.), 3-2: Martin Vinjor (90. min.)

KIL (4-5-1): Andreas Smedplass – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad, Christian Røer, Iman Mafi (Sulayman Bojang fra 46.) – Markus Aanesland (Ville Jalasto fra 83.), Harald Holter, Simon Marklund, Mathias Gjerstrøm, Marlon M. da Silva (Martin Vinjor fra 46.) - Adem Guven (K).

Benk: Stian Bolstad, Ville Jalasto, Gyuhwan Lee, Dongwan Gang, Martin Vinjor, Lucas Morais, Sulayman Bojang.