Simon med seier

Seier og to assist for Marklund mot Norge U20.

Annonse:

Simon fikk 30 minutter for Sveriges U20-landslag mot Frankrike U20 sist lørdag. Det endte med et 0-1-tap for Simon og resten av de svenske ungguttene. På mandag fikk riktignok KILs svenske midtbanespiller muligheten fra start mot Norge U20 på Marbella Football Center.

Det var Norge som åpnet kampen best, og Sarpsborg 08s Jørgen Strand Larsen sendte de norske ungguttene tidlig opp i ledelsen. Svenskene slo tilbake etter 37 spilte minutt etter en stygg pasningsfeil i det norske forsvaret. Ballen ble snappet opp av Simon Marklund, som på godt vis kunne tre igjennom til sin landsmann og lagkamerat Ali Youssef som sørget for utligningen. Kort tid etter gikk Norge igjen opp i ledelsen, men like før sidebyttet var Marklund igjen på rett sted til rett tid. Han fikk gitt ballen videre til Ali Youssef, som etter en god enkeltmannsprestasjon nok en gang sørget for utligning. Det ga et 2-2-resultat til pause.

2.omgang ga et litt annet kampbilde, og ingen av lagene klarte å få til noen særlig god rytme. Begge lag hadde utover omgangen flere gode muligheter til å gå opp i ledelsen, men det var ikke før etter 92 minutter at omgangens eneste mål kom. Det målet stod svenskene for, og kampen endte med en svensk 3-2-seier på Marbella Football Center.

Håpet er jo at jeg har styrket muligheten for videre landslagspill.

— Simon Marklund

For Simons del ble det altså 90 minutter i den svenske landslagstrøya mot Norge, og han var etter ferdigspilt kamp godt fornøyd med både oppholdet og spilletid.

- Det har vært et veldig bra opphold. Været, oppholdet og egen prestasjon har vært helt topp.

Etter kampene mot det norske og franske U20-landslaget var det en blid svenske vi snakket med via telefon på vei hjemover mot Kongsvinger.

- Vi har møtt gode lag, og jeg føler jeg har vist meg godt frem. Håpet er jo at jeg har styrket muligheten for videre landslagspill, og da spesielt U21-spill nå, fortalte Simon.

Og nivået på både med- og motspillere imponerte KILs svenske midtbanespiller.

- Det er alltid bra å møte gode lag, og det var helt klart høy kvalitet på både med- og motspillere, avsluttet svensken.

Marklund har fra tidligere et tosifret antall landskamper for forskjellige svenske U-landslag. Hans lagkamerater på det svenske U20-landslaget bestod av innslag fra Allsvenskan og Superettan. Han returnerer til Kongsvinger tirsdag kveld.

Det norske landslaget bestod av flere kjente navn, blant annet nevnte Strand Larsen (Sarpsborg 08), Erik Botheim (RBK) og Markus Solbakken (HamKam).

Sverige U20 – Norge U20 3-2 (2-2)
Marbella Football Center

Mål: 0-1 Jørgen Strand Larsen (15.), 1-1 Ali Youssef (38.), 1-2 Jørgen Strand Larsen (40.), 2-2 Ali Youssef (42.), 3-2 Peter Gwargis (90.)