Smedplass debuterte med seier

KILs lokale keepertalent debuterte med seier for Norge G18 over Japan G18 i dagens kamp i Portugal.

Norge G18 avsluttet samlingen i Portugal med kamp mot Japan G18 i kveld. Flisa-gutt og KIL-keeper Andreas Smedplass debuterte med flagget på brystet.

- Det var jo litt som en drøm som gikk i oppfyllelse, sier den lokale 18-åringen.

- Selvfølgelig veldig stort å debutere for landslaget. Det har vært et mål lenge. Jeg må innrømme jeg var litt nervøs, men det var veldig gøy. Stort øyeblikk å stå sammen med resten av gutta å synge nasjonalsangen og vinne kampen sammen, fortsetter Smedplass.

Norge G18 fikk en tøff kamp mot Japan G18 - til dels på grunn av vanskelige vindforhold. Men Smedplass og laget vant til slutt kampen 3-2.

- Jeg hadde mer nerver nå enn når jeg debuterte i OBOS-ligaen, men det gikk ganske fort over når kampen kom seg i gang. 

Smedplass er veldig glad for å ha unnagjort debuten, men er bare passe fornøyd. Han liker jo slett ikke å slippe inn mål.

- Følte det gikk greit, men på mitt beste hadde jeg nok tatt begge målene, innrømmer en selvkritisk KIL-keeper.

- Oppsummert sett er jeg helt ålreit fornøyd med debuten min. Jeg håper selvfølgelig det blir mange flere kamper senere, legger han til. 

Norge G18 åpnet kampen med å score på dødball. Laget forsvarte seg godt og slapp ikke Japan G18 til sjanser. Norge G18 økte ledelsen like etter pause, før Japan G18 reduserte.

Aune Heggebø satte inn 3-1 med fem minutter igjen å spille, men Japan G18 reduserte for andre gang i kampen som dermed endte 3-2. 

Annonse fra Obos-ligaen: