Sogndal tok poengene

Søndagens prestasjon ville nok gitt poeng mot mange lag, men et kompakt Sogndal sørget for at null poeng ble igjen på Gjemselund.

Det ble en frisk start på kampen. Gjestene var farlig frempå allerede etter to minutter, men heldigvis fikk vi med nød og neppe klarert inne foran mål.

Det var rom begge veier og KIL, med masse fart og teknikk i laget, prøvde så godt de kunne å utnytte det. Vi så mange fine tendenser, men de store sjansene uteble. Sogndal var med fra start, men falt gradvis bakover på banen. Det ble derfor mest kontringer fra de hvite ettersom omgangen skred frem.

Etter tjue minutter burde Niklas Castro sendt KIL i ledelsen, men han klarte ikke omsette pasningen fra Adem Güven i noe annet enn et skudd rett på keeper. Vi hadde et visst trykk, og spesielt på vår venstreside ble det skapt en del. Gjestene var kompakte og forsvarte seg godt.

Dessverre hadde vi også noen balltap. Det utnyttet Sogndal da de kontret in 0-1 etter en halvtime.

Etter bortemålet florerte det med personlige feil noen minutter. Litt skuffende å se at gutta blir så preget av et baklengsmål. Heldigvis klarte spillerne å samle seg igjen, og rett før pause var det bare tilfeldigheter som gjorde at det ikke ble 1-1. En knallhard heading fra kort hold traff en Sogndal-spiller i hodet og spratt ut.

Dempsey var tydeligvis ikke fornøyd med det han så før pause. Inn på banen til andre omgang kom ikke Edvard Skagestad og Olav Øby. De ble erstattet av Christian Røer og Harald Holter. Fredrik Sjølstad la seg lavere og dermed ble det tre eller fem bak.

Og gutta responderte med bra trøkk fra start. Etter fem minutter skallet Martin Lundal inn en corner og lagene var like langt. 1-1. Nå kjørte vi på, men uttellingen kom ikke.

For ti minutter senere tok gjestene tilbake ledelsen etter en corner. Etter en voldsom duell inne i boksen falt ballen ned hos Sixten Dalen Jensen som banket inn 1-2 på halvspretten. Niklas Castro protesterte vilt med tanke på duellen i forkant, og fikk gult kort.

Igjen virket vi litt preget etter et baklengs. Gjestene spilte seg til flere cornere, mens vi brukte noen minutter på å summe oss.

Det hjalp lite om vi kom til hektene igjen for da Adem Güven falt lett med en mann i ryggen fikk Sigurd Haugen muligheten til å runde keeper. Han gjorde ingen feil og satte inn 1-3. Güven og publikum var ikke fornøyd med dagens danske dommer. Han blåste på ingen måte i stykker kampen, men var konsekvent. Spillerne bør vel ha fokus på å holde seg på beina.

Det siste kvarteret fikk vi inn Markus Myre Aanesland for Marlon Mateus Da Silva. Det ga dessverre ikke tellende resultat og gutta måtte tusle av banen med tap.

I dag hadde vi fart og teknikk, men manglet hår på brøstet!

KIL – Sogndal 1- 3 (0-1)
Gjemselund stadion
1706 tilskuere

Mål: 0-1 Sigurd Haugen (35), 1-1 Martin Lundal (51), 1-2 Sixten Dalen Jensen (59), 1-3 Sigurd Haugen (70)

Gule kort: KIL: Niklas Castro, Adem Güven

KIL (4-4-2): Tobias Trautner – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad (Christian Seland Røer fra 46.), Martin Lundal, Ridouan Boulahyane Essaeh – Niklas Fernando Nygaard Castro, Olav Øby (Harald Holter fra 46.), Marlon Mateus Da Silva (Marlinho) (Markus Myre Aanesland fra 77), Fredrik Vangstad Sjølstad – Adem Güven (K), Shuaibu Lalle Ibrahim

Benk: Andreas Smedplass, Christian Seland Røer, Gang Dongwan, Harald Holter, Markus Myre Aanesland, Iman Mafi og Even Bydal.


Annonse fra Obos-ligaen: