Tilbake på feltet

KIL-gutta var torsdag tilbake på treningsfeltet etter en drøy uke med sommerferie.

Torsdag var KIL-gutta samlet til første trening etter sommerpausen. 

- Jeg tenker at det var godt å se alle, både i peisestua og på feltet. De var klare for å trene og det var god energi i gruppa. God start på høsten, sier Hans-Erik Eriksen etter første økt i den såkalte høstsesongen. 

- Hva kan du si om vårsesongen sett under ett og hvordan angriper vi høsten?

- Vårsesongen er todelt. Vi visste det kom til å bli tøft i første del, men vi fikk det tøffere enn vi hadde forespeilet oss. På de første åtte kampene satt vi igjen med tre poeng - noe som alle vet er for lite. Vi hadde mye folk ute, folk var på vei tilbake og det var lite helhet i treningsarbeidet vårt. Det var en tøff start, sier Eriksen.

Positiv slutt på vårsesongen

Men så løftet KIL seg kraftig de neste syv kampene.

- Vi løfter oss, snitter på to poeng og er nummer to i ligaen på de syv siste kampene. Det er en god bekreftelse på at vi fikk folk tilbake, folk i trening og ble brukbart trent. Samtidig ser vi at vi har masse å gå på om vi ser på innholdet. De syv kampen har gitt oss et grunnlag til å fighte virkelig på - det kan bli en veldig interessant høst, fortsetter KIL-treneren.

Start på bortebane 23. juli er første kamp i andre halvdel av sesongen.

- Vi hadde en god start i dag og spillerne responderte godt. Vi gjør oss klare for å trene for fullt neste uke. På lørdag skal vi ha det moro med KIL-games hvor vår egen Bislett-general sier at vi har satt opp øvelsene, men det må i såfall være Espen og Nystuen. Men det blir gøy og vi konkurrerer mot hverandre med litt andre aktiviteter enn vi vanligvis gjør. Og selvfølgelig en middag og sosialt på kvelden. Det blir fint, sier en smilende hovedtrener.

Treningskamp mot Raufoss

Neste uke trener gutta en tilnærmet normal uke, men det spilles også en treningskamp hjemme mot Raufoss tirsdag klokka 18.00.

- Vi skal få matchet hele troppen i kampen og få ting så kamplikt som mulig. Så går uka slag i slag inn mot Start - en kamp vi gleder oss veldig til, sier Eriksen.

Kirill Suslov i strålende humør tilbake på Gjemselund.
Kirill Suslov i strålende humør tilbake på Gjemselund.

I treningskampen vil også en eller flere prøvespillere vise seg fram. I tillegg til prøvespillere utenfra, så nærmer de skadede seg tilbake.

- Det var veldig godt å se Kirill igjen. Han er en mann vi har savnet. I tillegg nærmer Ørjan seg - det er veldig bra. Pär er ikke aktuell på de nærmeste månedene, men vi begynner å få en skikkelig god treningsgruppe. Christian tar også steg i riktig retning. 

Uten assistent

I dag ble det også klart at KIL har avsluttet samarbeidet med António Silva med umiddelbar virkning. 

- Vi hadde god prat og prosess med António hvor vi var direkte og ærlige med hverandre. Vi fant det best å splitte lag. Det var såpass stor avstand i forhold til hvordan vi ønsket at ting skulle være, og det fant vi ut i løpet av vårsesongen, og i stedet for å tvinge frem en gylden middelvei, valgte vi det sånn, forklarer Eriksen.

IMG_0067
- Den beste løsningen, mener Hans-Erik.

- Vi mener dette var den beste løsningen og vurderingen er at dette på kort sikt gjør at det blir mer energi, både i garderoben og på feltet. Det er mye bra folk og kompetanse her, det handler om å hjelpe hverandre og alle som jobber med KIL-logoen må ta et ekstra tak - og det er alle klare for, understreker Eriksen. 

KIL-gutta trener klokka 09.30 på fredag. 

Annonse fra Obos-ligaen: