Tøff start på eSerien

Det ble en tøff første kampdag for KIL-gutta under dagens kamper i eSerien.

Annonse:

Daniel Lysgård og Aidin Afsari var begge spente i forkant av dagens kamper i Altibox eSerien. Det var en viss usikkerhet til hvilket nivå som ville være på de andre lagene i gruppe D, som på mange måter var en av de mest åpne gruppene i denne sesongen av eSerien. Dermed følte gutta på en viss spenning i forkant av dagens kamper.

Tøff åpning

Dagens første kamper ble spilt mot Mjøndalen, og til tross for et solid overtak av KIL-spiller Daniel Lysgård, evnet ikke grue-gutten å være klinisk foran mål. Alle lagene skulle møte hverandre to ganger, hjemme og borte, og vinneren sammenlagt i disse kampene stakk av med tre poeng. Lysgård kjørte til tider over Mjøndalen-spilleren, men 20-åringen fikk ikke ballen i mål. Mjøndalen derimot var effektive på sine sjanser, og scoret kampens eneste mål på en av sine få visitter. Første kamp endte dermed 1-0 til Mjøndalen. Den andre kampen i oppgjøret ble en målrik affære og endte til slutt 3-3, etter en sterk opphenting av Lysgård, men det siste målet ville imidlertid ikke sitte, og Mjøndalen vant 4-3 sammenlagt og kunne dermed sikke av med alle tre poengene. Daniel Lysgård selv er skuffet over egen innsats.

- Denne er sur. Jeg følte det burde blitt avgjort allerede i den første kampen, da jeg hadde et solid overtak. Jeg spilte bra, men det gikk trådt på den siste tredelen. Timingen satt rett og slett ikke i dag. Det er klart det er annerledes å sitte her med kameraer og stor produksjon, sammenlignet med hjemme eller på Gjemselund, men det finnes ingen unnskyldninger for å ikke gå seirende ut av et slikt oppgjøre, forteller en tydelig skuffet Daniel Lysgård.

Mange kamper på Afsari

Kaptein for eSport-laget Aidin Afsari skulle spille de resterende kampene mot henholdsvis Lillestrøm, Start og Raufoss. Afsari åpnet meget sterkt med en god prestasjon mot en av favorittene til å vinne gruppe D, nemlig Lillestrøm. Det var en jevn og tett affære, og kampen endte til slutt 1-1 sammenlagt. Lørenskog-gutten var uheldig og bommet på straffe i første kamp, men holdt likevel hodet kaldt og fortsatte det gode spillet. Afsari hadde til tider god kontroll på Lillestrøms gode spillere.

I Aidin Afsaris andre kamp skulle han bryne seg på det andre storlaget i gruppe D. Denne gangen sto Start for tur, og også denne gangen viste Afsari at han kan hamle opp med forhåndsfavorittene. Afsari presterte en meget god første kamp og gikk inn i returoppgjøret med en 2-0 ledelse etter første kamp. Den andre kampen ble vanskelig, da Start-spilleren gikk i strupen på KIL-kapteinen fra første minutt. Start-spilleren spilte en meget god kamp, og det så lenge ut til at Aidin Afsari skulle berge et poeng i denne kampen også, men takket være en scoring på overtid fra de gule, endte kampen 3-2 til Start.

Dagens siste kamp skulle spilles mot Raufoss. En lang dag har satt sitt preg på Afsari og dette kommer tydelig fram i den første kampen. Anført av en meget god Raufoss-spiller, som på eSeriens sending ble kåret til dagens spiller, sto det til slutt 6-0. Oppgjøret mot Raufoss ble på mange måter avgjort i første kamp. Dette gjorde at Aidin Afsari kunne slippe seg mer løs, og spille uten press. Dette resulterte i en strålende førsteomgang i returoppgjøret der KIL-spilleren ledet 3-0 til pause. Dessverre for KIL klarte Raufoss å mobilisere, og scoret to kjappe mål på slutten. Sluttresultatet ble 8-3. Aidin Afsari er selv fornøyd med å bli ferdig med den første dagen, men han skulle ønske poengfangsten var bedre.

- Vi står her med ett poeng etter den første spilldagen. Det er vi ikke fornøyd med. På samme tid må vi ta lærdom av dette, og forbedre oss til neste gang. Vi spiller jevnt med Start og Lillestrøm, som sies å være favorittene, så det må vi ta med oss videre. Samtidig burde vi fått mer ut av Mjøndalen kampen. Vi var også uheldige mot Lillestrøm synes jeg. Men dette er bare ting vi må forbedre. Ingenting er avgjort enda, og vi må bare komme sterkere tilbake, forteller en sliten Aidin Afsari etter dagens kamper.

Overraskelser etter første dag

På forhånd ble Start og Lillestrøm sett på som de store favorittene i gruppe D. KIL fikk en tøff start på eSerien, og ligger foreløpig på sisteplass med ett poeng. Til nå kniver Mjøndalen og Lillestrøm om de to øverste plassene. I likhet med Mjøndalen imponerte også Raufoss og ligger på en tredjeplass etter første spilldag, mens Start utgjør en skuffende fjerdeplass.

Full tabell kan sees under.

De neste kampene i eSerien for KIL er onsdag 1. mai.  

Tabell dag 1

 

Annonse fra Obos-ligaen: