Tre poeng i Dempseys debut

Rett før kamp annonserte den nytilsatte KIL-treneren Mark Dempsey at de skulle drepe kampen de første 25 minuttene og så nyte solskinnet. Han fikk ganske mye rett i det.

KIL la på bra trykk fra start, men det ble ikke skapt de store sjansene i sommervarmen. Etter et drøyt kvarter satt den. Og da eksploderte det på Gjemselund. Før 1-0 ble det ropt på hands utenfor sekstenmeteren, men dommeren lot spillet gå. Shuaibu Ibrahim avsluttet i blokka, men plukket selv opp returen og satte den under en utrusende keeper.

Ledelsen varte ikke mer enn to minutter. For i det 18. minutt headet Luc Jeggo inn en Florø-corner ved første stolpe. Det gjorde liksom ikke så mye ettersom Ibrahim minuttet etter kom alene med keeper. Jacob Storevik reddet, men returen gikk i en forsvarsspiller og spratt i mål.

Det gjorde at KIL-gutta kunne kose seg med 2-1-ledelse da dommeren beordret drikkepause.

Noen minutter etter drikkepausen viste Shuaibu Ibrahim at han ikke var fornøyd med 2-1. Han lusket rundt på bakre stolpe og da ballen kom klinket han den hardt opp i nettaket fra spiss vinkel. 3-1. Sterk prestasjon.

Like før pause ville også Adem Güven ha navnet sitt i målprotokollen. Han utfordret inne i 16-meteren og fra litt spiss vinkel plasserte han ballen i det lengste hjørnet. KIL tok med seg en solid 4-1-ledelse inn til pause. Etter tidvis klasseforskjell var det veldig fortjent.

Også etter pause tok det et kvarter før scoringen kom. Marlon Da Silva trillet rundt med Florø-spillerne på midten før han satte opp Ibrahim med en flott medløpspasning. Spissen tok med seg ballen i full fart gjennom forsvarsfireren, kom alene med keeperen og trillet inn 5-1.

Minuttet etter ble nummer seks banket i mål, men dommeren mente det var offside.

Så gjorde Mark Dempsey sine første bytter som KIL-spiller. Markus Aanesland og Christian Røer kom på banen til fordel for Edvard Skagestad og Shuaibu Ibrahim. Like etter ble Olav Øby erstattet av Harald Holter.

Det siste kvarteret ble det litt lavere tempo og litt mindre presisjon. Begge lag hadde sine muligheter, men KIL sin solide seier var aldri truet. Gutta kan derfor ta helga med en fin 6. plass på tabellen. Vel og merke før resten av lagene spiller sine kamper.

Vi tipper også Mark Dempsey er ganske godt fornøyd med det laget hans presterte i sommervarmen. Vi gratulerer!

KIL – Florø 5-1 (4-1)
Gjemselund stadion
1231 tilskuere

Mål: 1-0 Shuaibu Ibrahim (16), 1-1  Luc Jeggo (18), 2-1 Selvmål (Husa) (19), 3-1 Shuaibu Ibrahim (27), 4-1 Adem Güven (42), 5-1 Shuaibu Ibrahim (62)

KIL (4-4-2): Alexey Gorodovoi – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad (Røer fra 65.), Martin Lundal, Ridouan Essaeh – Niklas Castro, Olav Øby (Holter fra 70.), Marlon Da Silva (Marlinho), Fredrik Vangstad Sjølstad (K) - Shuaibu Lalle Ibrahim (Aanesland fra 65.), Adem Guven

Benk: Andreas Smedplass, Christian Røer, Markus Aanesland, Harald Holter, Iman Mafi, Even Bydal, Ludvig H. Langrekken.