- Vi skal angripe og dominere

Vitor Gazimba ønsker at laget skal dominere på Gjemselund. Hovedtreneren tror at det offensive spillet løsner når Tromsdalen kommer på besøk i morgen.

Seks kamper er spilt av årets OBOS-ligaen. KIL står med 9 poeng. Laget har scoret fire mål og sluppet inn kun to.

- Vi er ligaens beste forsvar akkurat nå. Vi har jobbet mye med det og vi har begynt å forsvare oss solid, sier hovedtrener Vitor Gazimba som påpeker at laget verken har sluppet inn mange mål eller sjanser.

Men det offensive spillet er fortsatt ikke der laget ønsker det skal være. Det skapes for lite sjanser og scores for lite mål. 

- Vi er i en fin prosess. Det er mange ting vi gjør veldig bra. Defensivt, både i lavt press og høyt press, gjør vi det bra. Vi er solide på defensive dødballer og har begynt å skape store sjanser på offensive dødballer. Men vi jobber enda mer med oss selv i etablert angrep, sier treneren.

Den siste tiden har laget prioritert mye av treningstiden på å bli bedre i fasen etablert angrep. 

- Vi forventer å skape flere sjanser og dominere mer med ball. Det er det hele klubben ønsker. Vi jobber hardt for å forbedre oss og vi føler prosessen er god. 

Ønsker å dominere

I morgen tar KIL-gutta imot Tromsdalen på Gjemselund. Laget ligger nederst på tabellen med kun ett poeng på de første seks kampene. 

- Vi skal angripe og dominere. Vi skal ha en offensiv innstilling. Vi skal ha ballen mye, skape målsjanser og score mål, sier Gazimba tydelig.

Søndagens motstander har gjort mange endringer fra i fjor - både på spiller- og trenersiden. 

- Tromsdalen er et ballspillende lag. De har i perioder i kampene de har spilt dominert, men fått dårlig uttelling for overtaket. Vi må være ordentlig på for å ha mulighet til å vinne kampen.

- Det er alltid vanskelig å spille mot tabelljumboen. De er nok desperate for å få poeng. Og før eller siden vil de få flere poeng. Vi må være fullt skjerpet. Vi må gjøre livet enklere for oss selv, ta tak i kampen og dominere, fortsetter han. 

Konkurranse om plassene

Ali Ahamada er fortsatt ute med en skulderskade etter han fikk en trøkk i kampen mot Ull/Kisa andre påskedag. 

I kampen mot Jerv 28. april måtte Landry N'Guemo gå av. Midtbanespilleren sliter med hamstringscenen og vil være ute i 3-4 uker til. 

Det er imidlertid flere gode nyheter i KIL-troppen. Stian Bolstad er tilbake i full trening. I tillegg nærmer det seg mer og mer for både Ludvig Langrekken og Daniel Lysgård. 

Gang Dongwan, Ville Jalasto og Martin Lundal har også slitt med skader, men alle er tilgjengelige for kamp bortsett fra sistnevnte som nylig er tilbake i trening. 

- Gang har spilt viktige minutter for KIL 2. Han trenger mer grunnlag for å være klar for spill for A-laget. Han er i sin egen sesongoppkjøring. Alle vet at vi snart vil ha en kvalitetsspiller tilbake, sier Gazimba. 

Hovedtreneren forteller om stor konkurranse om plassene i startelleveren mot Tromsdalen.

- Det er mange som kjemper hardt for å spille fra start mot Tromsdalen og jeg liker konkurransen vi har i troppen, kommenterer treneren avslutningsvis. 

IMG_7241
Simon Marklund i duell med Lucas Morais.
IMG_7231
Fredrik Pålerud er klar for kamp mot Tromsdalen!
IMG_7498
Markus Aanesland har kjempet lenge for å komme seg inn i startelleveren. Slik det ligger an nå starter unggutten på venstrekanten i morgen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: