- Vi skal bli bedre

Les hva KIL-treneren tenker etter starten på oppholdet i Marbella.

KIL har i dag hatt sin første fulle dag på treningsleiren i Marbella. Været er strålende og forholdene er enda bedre. Det er godt humør blant gutta, og de viser tydelige tegn til at det er godt å komme til varmere strøk for å få startet på en god treningsperiode.

KILs hovedtrener Vitor Gazimba er selv fornøyd etter starten på oppholdet i Marbella. Samtidig er han klar på hva han forventer å få ut av treningsleiren.

- Et av hovedmålene med oppholdet vårt her er å øke de fysiske forutsetningene. Vi trener to økter per dag, hvor en er en styrkeøkt. Med fotballøkten ønsker vi å skape en utvikling fra det vi viste i forrige treningskamp mot Elverum. Det er for meg personlig veldig viktig. Resultatet er ikke det mest viktige nå, men vi er nødt til å ha en bedre kollektiv prestasjon enn det vi hadde mot Elverum, forteller han

KILs hovedtrener legger ikke skjul på at forholdene under treningskampen mot Elverum hadde sitt å si på prestasjonen, men likevel er hovedtreneren klar på hva som må forbedres.

- Avstandene mellom lagdelene våre, og den kollektive enheten vår burde være bedre nå. Både når det gjelder den offensive og defensive delen. Vi skal gå ut for å presse mer, presse bedre i den defensive delen av spillet vårt. Offensivt ser vi etter å dominere kampbildet mer enn tilfellet var mot Elverum, som forhåpentligvis fører til at vi er i motstanders boks oftere, sier Vitor Gazimba.

Skal ha en identitet

På mange måter er KILs trener klokkeklar på hva han forventes å sitte igjen med etter treningsleiren. Det er fokus på å ha en felles tanke om hvordan fotballen skal spilles, både i angrep og forsvar.

- Målet med fotballøktene er å komme tilbake herfra med en identitet. Vi har et system vi ønsker å trene mye på, der den angripende ideen er godt kjent. Vi skal bli bedre på å angripe i den sentrale korridoren. Samtidig må vi bli bedre i det defensive arbeidet, der spill innen egen 16-meter er veldig viktig for oss, forteller han

Og legger til:

- En definert identitet offensivt, og i større grad være klare til å presse motstanderen i det defensive spillet. Samtidig har vi et forbedringspotensiale i det defensive boksspillet. I tillegg har vi et mål om å kontrollere banen sentralt i større grad, avslutter hovedtreneren. 

011
Fredrik Pålerud og Adem Güven i kamp om ballen.
023
Martin Lundal på vei fremover i banen.
014
Gang Dongwan viser hvor løpene bør komme.
010
Simon Marklund viser seg frem for KIL-trenerne.
006
Stian Bolstad forsøker også å overbevise KIL-trenerne i Marbella.
013
Markus Aanesland er tilbake i full trening etter skade.
030
Martin Vinjor på veg fremover, men Harald Holter henger på.
Annonse fra Obos-ligaen: