Vi skal være en topp 20-klubb i Norge

Torsdag morgen møttes KIL-gutta til første dag i sesongoppkjøringen. KIL-sjef Espen Nystuen er positiv med tanke på årets sesong.

Annonse:

- Kongsvinger er i en god situasjon. Vi har mange spillere på kontrakt og mange av de har blitt ett år eldre. Vi har brukt mange år nå på å bygge en lokal stamme. Den stammen har hele tiden blitt ett år eldre, fått mer erfaring, ergo de har blitt bedre.

KIL fikk i går på plass ny hovedtrener, likevel er det brikker som må falle på plass i trenerteamet før sesongen kan starte. Klubben fortsatt står uten assistenttrener, en keepertrener er på prøve, og det jaktes også på en fysisk trener. Likevel er Espen klar på at brikkene er i ferd med å falle på plass.

- Jeg syns det ser bra ut, da vi også har et veldig spennende trenerteam. Alt i alt ser jeg lyst på situasjonen per i dag.

Tente spillere

Klubben presenterte i går ny hovedtrener, Vitor Gazimba. Selv er han positiv etter sin første trening med gutta.

Vitor Gazimba var fornøyd etter første økt som KIL-trener.
Vitor Gazimba var fornøyd etter første økt som KIL-trener.

- Det er en veldig bra følelse å være på banen med gutta i dag. Økta var veldig bra. Hovedmålet var en økt for å få gutta i gang igjen etter ferien, men gutta viste allerede gode takter og intensiteten var høyere enn det jeg hadde forventet. Spillerne er virkelig tent og viser at de er lystne på å komme i gang. Det er mye kvalitet i laget og jeg ser virkelig fram til å komme i gang med arbeidet.

Vitor Gazimba har ambisjoner om å bli her utover kontraktstiden sin på to år. Han ser for seg at å gripe sjansen han får her i KIL, som blir hans første jobb som hovedtrener på seniornivå.

- Dette er en av grunnene til at jeg har valgt å flytte til Kongsvinger. Jeg liker å involvere meg med klubbene jeg jobber i. Jeg bodde også i Drammen i fem år da jeg jobbet i Strømsgodset og ser på nærheten til klubben som en positivitet da jeg er en arbeidshest og tilbringer mye tid på arbeidsplassen.

KIL skal også i år trene ute på Gjemselund. Gazimba ser fram til å dra på treningsleir til Marbella i begynnelsen av februar. 

- Vi skal være der i ti dager. Vår intensjon er å trene så mye som mulig. Vi skal bruke tiden godt og spille to treningskamper, som enda ikke er fastsatt hvilke lag vi møter. Vi skal trene to økter om dagen og bruke dette som en plattform til å bygge videre på.   

Nystuen på overgangsmarkedet

KILs situasjon ved oppstarten er positiv. I dag har klubben 19 spillere på kontrakt. Likevel er KIL-sjefen på jakt etter måter å styrke laget på. Det legges vekt på at det vil komme inn forsterkninger i løpet av vinteren, men utgangspunktet er veldig bra. 

- Vi må ha inn en keeper. Det er førsteprioritet. Den skal vi lande så fort som mulig. Prioritet nummer to er en angrepsspiller.

KIL solgte tidligere i år Fredrik Sjølstad til Molde og Niklas Castro forsvant til Aalesund. Dette har vært to nøkkelspillere i klubben de siste årene, men klubben har allerede erstattere klare.

- Vi har allerede spillere i stallen som har vokst inn i rollene til disse. Disse spillerne ble hentet for å kunne vokse inn i disse rollene, da vi tidlig visste at Castro ble borte og muligheten for at Sjølstad kunne forsvinne. I og med at vi var tidlig ute med å hente spillere som på sikt kunne erstatte eventuelle salg, er det ikke direkte nødvendig med erstattere da vi allerede har spillere i stallen som kan gå inn i disse rollene.

KIL vil fortsette å være en klubb der yngre spillere får sjansen. KIL-sjefen mener at Martin Tangen Vinjor og Ludvig Langrekken nøt godt av låneoppholdet de var på i andre halvdel av fjorårssesongen.

- Nå er det opp til Martin Tangen Vinjor og Ludvig Langrekken å gripe sjansen nå i løpet av oppkjøringa, vise at de er klare for å kjempe for en plass på laget, men tiden deres i Asker har gjort de bedre rustet for spill på høyere nivå.

- Ønsker å tenke annerledes

KIL møttes i dag til oppstart og første trening for nyåret. Espen mener klubben kan tjene på å tenke litt annerledes enn andre norske klubber.

- Vi ønsker å tenke litt annerledes enn andre norske klubber som starter oppkjøringa ved første mulighet etter nyttår. Det er en lang preseason. Vi ser at i utlandet har de seks uker. Vår plan er at fram mot Marbella tar vi det rolig og bygger stein på stein slik at gutta blir vant med å spille fotball igjen. Spiller mot Elverum før avreise til Marbella, som er et 2. divisjonslag, som kommer til å bruke hele stallen og ikke legge så mye i akkurat den kampen. Hovedmålet er komme inn i det, en typisk treningskamp. Deretter reiser vi til Marbella, hvor vi trener godt og bygger oss opp, og når vi da kommer hjem er det seks uker til seriestart. Da er planen at vi har mer enn nok tid til å stille best mulig forberedt til seriestart.

IMG_1023
Fredrik Pålerud og KIL-gutta synes det var topp å komme i gang med sesongoppkjøringen!

Espen Nystuen har en klar melding til KIL-fansen. Målet for årets sesong er å forbedre resultatene fra forrige sesong.

- Vi har en målsetning og en sportsplan som tilsier at vi ønsker å komme topp fire i OBOS-ligaen og topp 20 i Norge. Det den egentlig sier er at vi skal være med å kjempe, og der håper jeg vi skal være og at vi etter sesongen kan se tilbake på at vi har oppnådd målsetningen.  

Annonse fra Obos-ligaen: