- Viktig kamp

Hans-Erik Eriksen legger ikke skjul på at helgens kamp mot Fredrikstad er viktig: - Vi trenger en seier!

Annonse:

Gjennom å lese tabellen er det vanskelig å legge skjul på at resultatet i søndagens hjemmekamp mot Fredrikstad er viktig – for begge lag.

KIL-trener Hans-Erik Eriksen er helt enig i det.

- Vi trenger en seier på hjemmebane for å kick-starte oss selv igjen. Det er ingen vits å juge; kampen til helgen er viktig. Det er en stor kamp mellom to store klubber og begge er avhengig av et godt resultat, sier treneren.

- Hvordan føler du på situasjonen?

- Jeg lar meg inspirere til å være deltaker i en kamp som dette. Det begynner å knyte seg til. I fotballen er man under press og man må prestere når ting blir viktig. Jeg gleder meg ordentlig til kampen på søndag, svarer Eriksen.

39-åringen har vært i hardt vært i sosiale medier. Flere supportere har krevd hans avgang. Men klubben har gitt full støtte til Eriksen.

- For det første er jeg veldig takknemlig på støtten klubben gir. Det gir styrke, sier treneren.

Og legger til:

- Og jeg er mer sånn at vi alle går gjennom motgang i livet. Nå er vi der – som lag og klubb. Det handler om å stå det av og jobbe hardt med de tingene vi kan gjøre noe med.

IMG_2104
Hans-Erik Eriksen forstår at supportere reagerer.

At supportere og andre ikke er fornøyde har treneren full forståelse for.

- Det at folk ikke er fornøyde når KIL, som er veldig viktig for hele byen og regionen, ikke presterer, det må vi akseptere. At mitt navn trekkes fram er helt riktig, kommenterer Eriksen.

KIL-treneren blir stilt et meget legitimt spørsmål: - Har vi trua?

- Ja, det tror jeg vi har alle mann. Men det viktigste i fotball er å vinne kamper. Det er den største selvtillitsbyggeren av alt. Det er ikke unaturlig at et lag som ikke har vunnet på fire kamper leter litt etter svar. Vi har trua og vi har veldig lyst til å snu den dårlige trenden mot Fredrikstad.

Men inn mot helgens viktige kamp er det flere uaktuelle og usikre kort. KIL-stallen er nemlig preget av flere skader.

- Det skaper vel litt hodebry for deg?

- Ja og nei. Det gjør laguttaket enklere. Men skader er en del av fotballen. I en ideell verden skulle vi hatt alle kampklare, men vi må ta det som er positivt med det; ingen av skadene ser ut til å være langvarige og det vil komme spillere som kan gi oss skikkelig skyts inn mot de siste kampene. 

Helgens motstander er absolutt en av de – i hvert fall historisk – store klubbene i Norge. Og en klubb som de seneste årene har slitt. 

De ligger nå på kvalifiseringsplass om nedrykk – altså på plassen under KIL på tabellen.

Men de har en oppadgående kurve i forhold til resultater.

- Jeg har ikke brukt så mye tid på hva Fredrikstad må og ikke kan. Jeg vet at vi med en god prestasjon og et godt resultat mot Fredrikstad får noen dager som vi kan puste med magen før vi er klare for ny kamp, sier Eriksen.

- De under oss på tabellen ser ut til å være i bedre form enn oss. Er vi redd?

- Det er jo en måte å respondere på situasjonen vi er i på, men jeg tror ikke vi skal være det. Vi skal være klare for oppgaven og griper den med begge hendene, sier KIL-treneren tydelig.

Og fortsetter:

- Det handler om å komme godt i gang så vi slipper å jage noe underveis. Vi driver i underholdningsbransjen, det er et reality-show, og nå er det match på søndag mellom to store klubber. Det handler om å ville bidra i en sånn kamp som det. Da har vi verken tid til redsel eller engstelse. Vi er nødt til å glede oss og fighte med alt vi har.

Torsdag kveld ble det klart at KIL har ansatt Kaz Sokolowski som ny assistenttrener. Eriksen forteller at han er veldig entusiastisk i forhold til ansettelsen. 

-  Det er jeg veldig glad for. Jeg har stor respekt for fagmannen og personen Kaz. Jeg synes det er enormt bra av klubben å få på plass en sånn kapasitet. Det tror jeg kommer klubben, laget og meg selv ordentlig til gode, sier treneren.

- Kaz er en meget kompetent fotballmann og vært i team i store klubber. Han kan sin fotball og er tilpasningsdyktig. Jeg tror det først og fremst handler om å få ett sett med øyer til og ikke minst en stemme til. Kaz blir en ordentlig god sparringspartner for meg og resten av teamet som er her. Jeg er veldig entusiastisk i forhold til at han kommer inn nå. 

Assistenttreneren er ikke på plass før etter Fredrikstad-kampen.

IMG_2090
Hans-Erik Eriksen under fredagens KIL-trening.

KIL-treneren forteller om at flere KIL-spillere dokumenterer god form inn mot helgens kamp.

- Alle kjenner og har kjent på at vi går inn i en viktig periode. Alle har hver sin måte å forberede seg på. Vi har spillere som dokumenterer god form og som vi kanskje ikke har sett det beste av til nå. Vi prøver hele tiden å justere måten å spille på slik at vi får fram styrkene i eget lag, men det er 90 minutter på søndag som viser om vi har lykkes. 

- Supportere er redd vi skal rykke ned. Skjønner vi at vi kan rykke ned?

- Ja, det opplever jeg at vi gjør. Så er det ikke sikkert at den forståelsen har vært sterk nok i laget før nå. Samtidig er det en balansegang mellom å krisemaksimere og lage nedrykk som spøkelse eller fokusere på arbeidsoppgavene. Jeg tror det er viktig å ha det som bakteppe at det brenner litt her nå, samtidig klare å løfte prestasjonen og jobbe med detaljene i spillet som gjør oss eklere å møte.

- De som sier det går for sakte og sier det er for lite sting i oss har rett. Vi har ikke laget nok problemer for motstanderne våre. Men vi kan ikke gjøre om alt. Det handler om marginer. Få en seier, få selvtillit. Det ser vi på medgangen i kampene, som for eksempel mot Jerv, da er vi mer framover-rettet med en gang. Det er noe vi jobber med. Forhåpentligvis ser vi forbedringer på det på søndag, avslutter KIL-trener Hans-Erik Eriksen. 

Annonse fra Obos-ligaen: