- Vil gi spillerne kunnskap

Truls Raastad holdt i dag foredrag om kampforberedelse for KIL-gutta. - Det er viktig for oss å gi spillerne mer kunnskap, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Onsdag hentet KIL inn Truls Raastad, en av Norges fremste eksperter på ernæring, muskelfysiologi, styrketrening og restitusjon, for å holde foredrag for spillerne og trenerne i klubben. 

- Vi mener at å gi spillerne mer kunnskap er den beste måten å skape indre motivasjon på. Vi ønsker å skape selvgående individer, sier KIL-sjef Espen Nystuen. 

Truls Raastad holdt foredrag om forberedelse inn mot kamp, noe som inkluderte temaene kosthold, ernæring, søvn og trening. 

- Vi håper dette hjelper til at spillerne tar riktige valg i hverdagen, sier Nystuen. 

Foredraget onsdag formiddag var i forlengelse av en refleksjonsoppgave spillerne fikk i oppgave om å svare på tidligere i år. 

- Kosthold, ernæring og søvn er noe av det viktigste for å prestere optimalt. Vi vil gi spillerne mulighet til å skaffe seg kunnskap om dette og det er derfor vi har satt i gang dette prosjektet. Det er en evigvarende prosess å utdanne, så dette er noe vi kommer til å fortsette med, avslutter Espen  Nystuen. 

I videoen under kan se utdrag fra Raastads foredraget og Harald Holters tanker om seansen.


 

Annonse fra Obos-ligaen: