Wennberg tilbake i KIL

Skader har satt en stopper for spillerkarrieren. Nå vender Johan Wennberg tilbake til KIL som trener. - Jeg gleder meg veldig, sier 28-åringen.

Annonse:

Johan Wennberg har som kjent flere sesonger bak seg som spiller i KIL. Nå er det klart at svensken vender tilbake - denne gangen som trener.

28-åringens spillerkarriere fikk en brå slutt da han for andre gang på to år pådro seg en alvorlig skade tidligere i år.

- Det har gjort noe med motivasjonen med å ta seg tilbake på banen. Jeg har lenge visst at jeg ønsker å gå denne veien etter endt karriere, og nå skjer det tidligere enn planlagt. Jeg er veldig glad for muligheten KIL gir meg, sier Johan Wennberg. 

- Jeg har aldri lagt skjul på hvor glad jeg er i klubben, og jeg gleder meg veldig til å bidra på flere områder, fortsetter han.

Svensken har kombinert spillerkarriere med treneroppdrag siden han kom til KIL i 2015. Han har blant annet vært tilknyttet akademiet, fotballskole og vært trener for ungdomslag i KIL Fotball. I tillegg var han trener for Florø 2 i år. 

Hovedtrener for KIL 2

Wennberg går inn i en rolle som hovedtrener for KIL 2 som spiller i Norsk Tipping-ligaen i 2020.

- Jeg tror det er en fordel at jeg har spilt på et brukbart nivå selv. Jeg har hatt mange gode trenere opp gjennom årene som jeg har lært mye av, sier 28-åringen.

Og fortsetter:

- Jeg er en trener som er engasjert, som stiller høye krav og som vil få spillerne til å tro på seg selv. De må by på seg selv, utfolde seg og ikke være redde for å gjøre feil. 

I tillegg til å være hovedtrener for KIL 2, skal Wennberg også jobbe med KIL-akademiet, fotballskoler og klubbens samarbeid med de lokale klubbene.

- Vi kjenner Johan godt fra før, og han var utrolig flink med mennesker, og spesielt flink til å håndtere barn og unge på akademiet og fotballskolen vår, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

- Vi snakket derfor tidlig med Johan om han hadde ambisjoner i retning av å jobbe med fotball etter karrieren. Dessverre for Johan ble hans aktive karriere som spiller noe kortere enn ønsket. Men Johan har et mye høyere potensial som trener og leder enn han hadde som spiller, og vi er meget fornøyde med å få Johan tilbake til oss, sier Nystuen videre. 

I tillegg til å jobbe i KIL Toppfotball, skal den tidligere midtbaneteeleganten også jobbe 50 % i KIL Fotball som sportslig leder.

Styrker samarbeidet

- I tillegg til å jobbe hos oss kommer Johan til å jobbe som sportslig leder i KIL Fotball. Det vil styrke vårt allerede gode samarbeid med KIL Fotball. Han blir en viktig del av vår satsning på å utvikle enda flere, og bedre, lokale spillere i fremtiden. Dette blir bra for hele regionens unge fotballspillere, fortsetter KIL-sjefen.

Daglig leder i KIL Fotball, Geir Magne Andersen, er glad for å få Wennberg med på laget.

- Johan blir sportslig leder hos oss, og han vil ha en rekke oppgaver på det området. Jeg er sikker på at Johan blir en veldig viktig ressurs for oss, sier han.

- Det er kjempepositivt å få til noe sammen med KIL Toppfotball. Dette blir et spennende samarbeid der vi leier Johan fra KIL Toppfotball. Vi kjenner Johan godt fra før, han er godt likt blant spillere, andre trenere og foreldre. Dette blir bra, avslutter Geir Magne Andersen. 

KIL Toppfotball ønsker samtidig å takke Mathias Åker Solstad for jobben som KIL 2-trener i 2019. Vi ønsker Oslo-gutten lykke til med nye utfordringer.

IMG_7407
Johan Wennberg kommer til å bli en viktig ressurs i arbeidet med alt fra barnefotball til seniorfotball i KIL-systemet og i distriktet for øvrig.

 

Annonse fra Obos-ligaen: