FUVO-kollaps mot bunnlag

Salangen ble for sterke.

Forrige gang FUVO kunne stikke av med tre poeng skjedde sist gang 1. juli. Ett fattig poeng er fangsten siden den gang, noe som har sørget for at FUVO har plassert seg farlig nærme de fire nedrykksplassene.

Søndag ettermiddag ventet bunnlaget Salangen på motsatt side, stedet var Idrettsheia Kunstgress i landets nest nordligste fylke, Troms. Oppgjøret mot Salangen endte i vår 2-2.

Salangen som før oppgjøret lå sist på tabellen har, som FUVO, gjort en sesong under pari. De kan allikevel vise til et par sterke resultat på hjemmebane i år - med sterke seire mot både Skedsmo og LSK 2.

Det er nok ikke alltid enkelt for lagene "sørpå" og ta turen til havgapet i nord, men i første omgang var det et effektivt FUVO som så ut til å være mest komfortable på kunstgresset i nord. Etter 24 minutt tok FUVO ledelsen, målscorer fra Armin Sistek.

Seks minutter senere fikk Kim Brenna servere Preben Finstad med et godt innlegg, og FUVO kunne doble ledelsen, 2-0 til et godt og effektivt FUVO. Resultatet holdt seg også til pause.

Kun tre minutt ut i andre omgang henger ikke FUVO-forsvaret med, og Salangen sørger for ny spenning i oppgjøret. FUVO skulle uansett øke til 3-1, da Sistek puttet sitt andre for dagen etter 54 minutt.

Hjemmelaget Salangen styrte på dette tidspunktet det aller meste, men FUVO var både effektive og noe heldige som ledet oppgjøret 3-1. Dette visste Salangen, og fortsatte å fosse fremover på FUVOs banehalvdel.

Lønn for strevet fikk de etter 65 og 69 minutt, og lagene var like langt, 3-3. Nok engang sover FUVO, og hjemmelaget får en for enkel oppgave.

Hjemmelaget er imidlertid ikke fornøyd med poengdeling, og etter 82 minutt er FUVO-kollapsen komplett når Salangen går opp i en 4-3-ledelse.

FUVO taper dermed 4-3, etter nok engang to omganger langt ifra hverandre nivåmessig.

Nå venter tre knallharde kamper for FUVO mot henholdsvis Mjølner, Senja og Skedsmo. Jevnt i nedrykksstriden er det også blitt, så høsten blir med andre ord uhyre spennende for alle med hjertet i FUVO. Bak jager nemlig Skjervøy, Alta 2, TIL 2 og gårsdagens motstander Salangen.

Salangen - FUVO 4-3 (0-2)
Idrettsheia Kunstgress, ca 80 tilskuere

Mål: 0-1 Armin Sistek (25), 0-2 Preben Finstad (31), 1-2 (48), 1-3 Armin Sistek (54), 2-3 (65), 3-3 (69), 4-3 (82)

FUVO (4-3-3): Rønningen, Nilsen, Westerheim, Dahl, Paulsen, Linstad, Hemat, Finstad, Nøvik, Sistek, Brenna.