Oppsummering av runden: To seire og to tap

Les vår oppsummering av den forrige runden i lokalfotballen.

Det ble en innholdsrik runde med mange scoringer for og mot for de lokale lagene. Både FUVO, Sander og Flisa møtte antatte topplag, mens Eidskog på papiret hadde lettere motstand.

Sander åpnet runden hjemme mot Trysil i strålende solskinn på Sandermoen. Årets første hjemmekamp på gress, mot en av lagene som satser mot opprykk. Trysil tok tak i kampen fra start, mens Sander la seg lavt i banen. På tross av stort ballinnehav klarte aldri Trysil å skape de helt store farlighetene. Sander tok gradvis over, og tok etterhvert også ledelsen etter at Andreas Lundgren la inn til Bjørn Erik Krogh Gerson som kunne score sitt første mål i den grønne drakta. Sander fortsatte å skape farligheter, og fikk muligheten til å doble fra straffemerket da Joakim Fjeld ble felt innenfor 16-meteren. Lundgren var som vanlig sikker fra straffemerket og Sander kunne gå til pause med en imponerende tomålsledelse. Etter pause kom Trysil ut fra startblokkene i hundre og reduserte på omgangens første angrep. Dette var stort sett også det eneste Trysil skapte etter pause, og Sander fortsatte å ha god kontroll på kampen. Gjestene klarte aldri å true ledelsen, og det var i stedet Sander som avgjorde kampen ved Joakim Fjeld på overtid. Nok en sterk prestasjon fra et Sander-lag i flyt, der spesielt den defensive jobben var imponerende. Mange lag kommer til å slite med å bryte ned Sander i år.

På Funnefoss gress var det duket for toppoppgjør da FUVO fikk besøk av serieleder Kløfta. Godt oppmøte fra publikum og strålende vær ga kampen en veldig fin ramme. Det var FUVO som åpnet kampen klart best, og Kløfta var kun på sporadiske besøk i nærheten av FUVOs 16-meter. Det spillemessige overtaket ga også uttelling da Mads Rismoen sendte hjemmelaget i ledelsen. Etter scoringen hevet Kløfta seg litt, men det var noe ufortjent da utligningen kom like før pause. I andre omgang tok FUVO på nytt tak i kampen og Armin Sistek sendte på nytt hjemmelaget i ledelsen etter et godt løp og en god avslutning. Da måltyven Kim Brenna satte inn 3-1 tjue minutter før slutt var kampen i realiteten avgjort. Julian Paulsen økte ledelsen til 4-1 like etter, men Kløfta var ikke helt ferdige. En redusering i sluttminuttene tente et lite håp, men Per Anders Vågan satte den siste spikeren i kista da han fastsatte sluttresultatet til 5-2 med sin første scoring for de rødhvite. En maktdemonstrasjon av FUVO, som viser at de er mer enn gode nok til å slå de beste lagene i avdelingen.

Det endte med 4-4, og poengdeling, forrige uke da Eidskog hadde besøk av Engerdal. Spillemessig var det en opptur siden stortapet mot KIL 2 i første serierunde, men det som var positivt mot Engerdal var ikke helt tilstedeværende borte mot Hernes fredag kveld. Med en tidlig baklengs, og 2-0 på måltavla allerede etter 30 min så får Mikael Haga muligheten fra straffemerket etter 40 minutt. Det ga nok Eidskogspillerne håp om en positiv 2.omgang, men rett før pausesignalet trøblet Eidskog det til for seg selv og lagene gikk til pause på stillingen 3-1. Et minutt ute i andre omgang reduserer Eidskog til 3-2 ved Didrik Brenna, men utover i omgangen har Furnes kontroll på det meste og øker trinnvis til en 5-2 ledelse. Det blir også sluttresultatet. Eidskog jager med det fremdeles sin første seier for året.  Også for Flisa ble det tap denne runden. Les mer om kampen mot KIL 2 i KIL.no sin sak her: http://www.kil.no/nyheter/unggutta-fikset-biffen.

Kampfakta:

Sander - Trysil 3-1 (2-0)
Sandermoen

Mål: 1-0 Bjørn Erik Krogh Gerson, 2-0 Andreas Lundgren (str.), 2-1, 3-1 Joakim Fjeld

Sander (4-3-3): Hans Petter Rønningen - Oskar Hatten Engerbakk, Marius Ellingsen, Bjørn Erik Krogh Gerson, Morten Saugnes - Jonas Skulstad (Noah Veiby), Vegard Amundsen (K), Joakim Fjeld - Jon Olav Amundsen (Didrik Nylend), Andreas Lundgren (Than Nimjitnorm Schetne), Jim Helstad

FUVO - Kløfta 5-2 (1-1)
Funnefoss gress

Mål: 1-0 Mads Rismoen, 1-1, 2-1 Armin Sistek, 3-1 Kim Brenna, 4-1 Julian Paulsen, 4-2, 5-2 Per Anders Vågan

FUVO (4-4-2): André Thomsen - Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim (K), Christopher Lundhaug, Fredrik Nilsen - Julian Paulsen, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Mads Rismoen - Kim Brenna, Armin Sistek

Furnes - Eidskog 5-2 (3-1)
Gaalaasbana

Mål: 1-0, 2-0, 2-1 Mikal Harbosen Haga (str.), 3-1, 3-2 Didrik Brenna, 4-2, 5-2

Eidskog (4-3-3): Magnus Sæther - Bjørn-Toni Bakken, Dagfinn Korbøl, Gisle Engebråten, Marcus Bjørnerud - Didrik Brenna, Rolf-Arne Sørli, Jonas Delviken - Ulrik Nygård, Fredrik Langfoss (K), Mikael Haga Harbosen

KIL 2 - Flisa 9-2 (1-1)
Gjemselund stadion

Mål: 0-1 selvmål (39), 1-1 Ludvig Langrekken (42), 2-1 Peder Ruud Dingstad (48), 3-1 Nicolai Fremstad (50), 4-1 Nils Kristian Gudbrandsen (58), 5-1 Ridouan Essaeh (71), 5-2 Tore Andreas Gundersen (72), 6-2 Matias Aadnøy (76), 7-2 Andreas Kytiri (81), 8-2 Eirik Dahl Åsvestad (88), 9-2 Dahl Åsvestad (90)

Flisa (3-5-2): Anders Helland - Kristen Ommang-Engen (K), Tore Andreas Gundersen, Ole Gunnar Kjos - Simen Martinsen, Håvard Maribo Holtet, Jørgen Helland, Jonas Aurland, Kristian Skolegården - Aleksander Danielsen, Simen Midtsundstad