Tilbake for å utvikle seg

Mathias Gjerstrøm likte seg så godt i klubben i 2016 at han ikke nølte da muligheten dukket opp igjen.

Annonse:

Mathias Gjerstrøm er tilbake på Gjemselund på nok et utlån fra Strømsgodset. Midtbanespilleren var her forrige gang i 2016.

- Jeg likte meg veldig godt sist gang jeg var her og jeg har sansen for klubben. I tillegg kjenner jeg Vitor (Gazimba, journ. anm.) godt og synes han er en veldig bra trener. Dette er en fin mulighet for meg til å utvikle meg videre, sier 21-åringen.

Unggutten – som for øvrig har mange aldersrelaterte landskamper for Norge – skrev nylig under på en ny kontrakt med Eliteserieklubben.

- Jeg følte det var riktig å signere ny avtale når den kom på bordet. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Strømsgodset – og jeg kommer aldri til å gi opp den drømmen.

- Nå håper jeg låneoppholdet i KIL kan være med å hjelpe meg til å oppfylle drømmen. Jeg vet det er opp til meg selv, sier Gjerstrøm.

Cupsølv med KIL

Midtbanespilleren spilte seksten kamper for KIL – inkludert serie og cup - i sin forrige periode på Gjemselund.

- Det var mye bra fotballspillere her og en veldig sulten gjeng som ville oppnå noe. Det var kult å være med å bidra, sier 21-åringen.

Og fortsetter:

- Jeg følte jeg hadde en veldig bra periode i KIL forrige gang. Etter hvert spilte jeg mye og kom meg godt inn i laget. Sånn sett var det kjedelig å dra tilbake, men det er den del av fotballen.

Ekstra tungt ble det på en måte i ettertid da 21-åringen fikk se KIL-gutta – ironisk nok – slå Strømsgodset ut av cupen på Marienlyst og spille kvalifiseringskamper om opprykk til Eliteserien.

- Det ble enda mer tungt når det gikk som det gikk. Hovedgrunnen til at jeg dro tilbake var for å få spilletid – det skulle åpne seg flere muligheter for meg. Det gjorde det strengt talt ikke, sier han.

På det tidspunktet slet Strømsgodset-laget med en del skader. Samtidig lå det an til aktivitet på overgangsmarkedet den sommeren.

- Det var egentlig blytungt. Det var kjedelig å komme tilbake til den gamle hverdagen som jeg hadde før jeg kom til KIL, men dette er en del av fotballen og man må takle det.

r.IMG_1710
Mathias Gjerstrøm håper på en like fin tid på Gjemselund som i 2016!

Gjerstrøm bidro godt i sin forrige periode; han var blant annet involver i alle cupkampene fram til og med 4. runde. Derfor har han også – selv om Strømsgodset ble slått ut av nettopp KIL – fått sin sølvmedalje i Norgesmesterskapet.

- Det var tøft å ikke spille for noen av lagene. Og så var det kjedelig at Strømsgodset røyk ut, samtidig ønsket jeg KIL alt godt, fortsetter 21-åringen.

Utviklet seg

Gjerstrøm har vært i Strømsgodset siden han dro tilbake sommeren 2016. I fjor høst var han imidlertid på et utlån til OBOS-ligaen og Notodden.

- Jeg har fått startet noen kamper og fått en del innhopp, men det har ikke vært nok, innrømmer han.

- Det var imidlertid en fin opplevelse og en god erfaring å spille for Notodden i fjor høst. Det var mange tøffe kamper på slutten av sesongen og det handlet om å overleve. Det var gøy at vi klarte å holde plassen – spesielt etter at vi vant 1-0 borte mot Sogndal i siste seriekamp.

- Hvordan føler du at du har utviklet deg?

- Jeg har blitt mer voksen i spillestilen og tar mer plass. Jeg har mye av de samme ferdighetene som tidligere; ballsikker og rolig med ball.

Unggutten tror ferdighetene sine vil passe godt inn på Gjemselund.

- Vitor er opptatt av å spille kule og jeg tror jeg passer godt inn i KIL. Jeg ønsker å bruke ballen mye, sier han videre.

Godt å være tilbake

Midtbanespilleren har gjennomført sine første treninger tilbake i Kongsvinger. Han gleder seg over å være tilbake – både i byen og i klubben.

- Jeg trivdes veldig godt forrige gang jeg var her og det var veldig hyggelig å se gutta igjen – spesielt Christian (Røer, journ. anm.). Han har jeg hatt en del kontakt med i ettertid. Det var godt å se noen kjente fjes igjen og ikke minst bli kjent med nye.

- Det har vært veldig bra her de første dagene, klubben har tatt nye steg og det virker enda mer profesjonelt her. Det ser veldig lovende ut og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Men én ting er annerledes enn før. Det er fortsatt tungt å prate om. Savnet etter vår kjære Adrian Lillebekk Ovlien er stort.

- Det er et stort savn at Adrian ikke er blant oss lenger, sier Gjerstrøm tydelig preget.

21-åringen og Adrian var gode venner og spilte sammen på landslag over flere år – i tillegg til i KIL.

Ønsker å kjempe i toppen

Gjerstrøm er tilbake i KIL og deler klubbens ambisjoner. Midtbanespilleren mener det er mye kvalitet i laget og at det er gode muligheter i år.

- Det er mye kvalitet i laget, men det har vært en del utskiftninger og det tar alltid litt tid å sette ting. Jeg tror vi kommer til å bli bedre og bedre utover.

- Vi har lyst å komme så høyt opp som mulig. Minimum kvalikplass, men helst topp fire, legger han til.

Lånesoldaten ønsker å utvikle seg – og bidra til at laget oppnår målsetningene sine.

- Jeg ser gode muligheter for meg til å utvikle meg videre. Jeg ønsker å bidra men mine ferdigheter i laget. Det blir godt å komme i gang, avslutter Mathias Gjerstrøm med et stort smil.

Annonse fra Obos-ligaen: