IMG_8321

Aadnøy lånes ut

Matias Aadnøy lånes ut til Eidsvold Turn i Postnord-ligaen.

Annonse:

Med null spilletid for KILs A-lag, og en 3.divisjonsarena som fremdeles ikke får startet opp så får Matias Aadnøy mulighet til å få på plass sårt tiltrengt kamptrening når han nå leies ut til 2.divisjonsklubben Eidsvold Turn.

- Dette er en kjempemulighet for meg. Jeg sliter med spilletid i år, og jeg må innrømme at det er tungt å være nummer fire eller fem som midtstopper.  Med skader gjennom hele fjoråret, og null kamper av naturlige årsaker for KIL 2 så trenger jeg kamptrening, og da er dette utlånet egentlig helt perfekt.

Og Matias er godt fornøyd med at det er netttopp Eidsvold Turn som blir hans nye klubbadresse - ihvertfall for en liten periode:

- Jeg er jo fra Romerike, så Eidsvold Turn har jeg møtt mange ganger tidligere. Så klubben kjenner jeg godt til, og vet at det er mange gode spillere som har vært innom de opp i gjennom. Faren min er jo også fra Eidsvoll, så en liten kobling er det jo.

Aadnøy slutter seg til Eidsvold Turn så raskt som mulig, og tok et midlertidig farvel med lagkameratene på Gjemselund i ettermiddag.

- Veien har vært lang for å få spilletid i OBOS-ligaen, og det at jeg ikke har fått spilt kamper gjør ting ikke så veldig enkelt. Så muligheten med et utlån til Eidsvold Turn er jeg veldig glad for, fortsatte 20-åringen.

Og avsluttet:

- Nå gleder jeg meg skikkelig til å spille kamper igjen.

IMG_8393
Lånes ut: Unggutten Matias Aadnøy går til Eidsvoll Turn på lån.

Utlånet til Matias Aadnøy føyer seg inn i rekken av flere spilleroverganger på Gjemselund det siste døgnet, og KIL-sjef Espen Nystuen er glad for at unggutten nå får kamptrening - for et godt fotballag:

- Matias trenger spilletid på et høyest mulig nivå for å kunne ta steg. Han er et stykke unna å få spilletid hos oss, og har ei heller vært å finne i så mange kamptropper. Eidsvold Turn hadde samtidig et behov for spillere inn, og når den muligheten dukket opp er det en helt ideell løsning for alle parter.

Utlånet har kommet på plass som følge av den nasjonale utlånsordningen. Hovedformålet med ordningen er å gi unge norske spillere mulighet for regelmessig spilletid uten å være bundet av overgangsvinduet. Utlånene kan vare så kort som 14 dager, og spillere kan kalles tilbake på kort varsel. Ordningen ble prøvd for første gang i 2019, og er videreført i 2020.

- Matias blir en del av Eidsvold Turn i minst to uker. Og vi er enig om at han enten kan kalles tilbake hit om vi skulle ha behov for han, eller om Eidsvold Turn ikke lenger trenger hans tjenester, avsluttet Nystuen.

Vi ønsker Matias lykke til i Eidsvold Turn.

Annonse fra Obos-ligaen: