Assistenttrener på plass

Portugisiske António Silva er KILs nye assistenttrener.

Den 43 år gamle portugiseren António Martins Silva er KILs nye assistenttrener. Silva kommer sist fra et kort opphold som assistenttrener i Eliteserieklubben FK Haugesund. 

Silva har i flere år jobbet i norsk fotball, blant annet for Sandnes Ulf og som hovedtrener i Staal Jørpeland.

Silva har sine første arbeidsdager som ny KIL-assistent.
Silva har sine første arbeidsdager som ny KIL-assistent.

KILs nye assistenttrener har sine første dager i klubben på lagets treningsleir i Spania. 

- Vi har god erfaring med portugisere og António har gått samme skole som de vi har hatt tidligere. Han er en god match med Hans-Erik og kan være med å videreføre og utvikle oss fra i fjor, sier KIL-sjef Espen Nystuen. 

- António har hatt gode resultater i Sandnes Ulf og Staal Jørpeland. Han var ikke match i Haugesund, men de tenker annerledes enn oss. Jeg tro han passer veldig fint inn med oss, fortsetter Nystuen. 

Silva vil jobbe både med a-lag og i utviklingsavdelingen. 

Kort opphold i Haugesund

Silva hadde jobben som assistenttrener i Haugesund før partene ble enige om å skille lag etter kun få måneder i jobben. 

- Vi var veldig forskjellige, hadde forskjellige tanker, idéer og synspunkter i forhold til fotball og fotballfilosofi. Sammen fant vi ut at det var best å skille lag, sier Silva om oppholdet i Eliteserieklubben.

Nå er imidlertid portugiseren supermotivert for å ta fatt på oppgavene som assistenttrener under Hans-Erik Eriksen. 

Interessant prosjekt

43-åringen forteller om en veldig interesse rundt prosjektet som er i gang i KIL. Silva har tidligere kjennskap til Hans-Erik, og i så måte tror portugiseren de, med resten av støtteapparatet, kan bli et veldig godt team.

- Jeg har veldig trua på prosjektet her og jeg tror måten klubben tenker på passer meg veldig bra. Samtidig tror jeg at vi kan utfordre hverandre på ting slik at vi kan utvikle oss, sier Silva. 

IMG_5708.JPG
António Silva gleder seg til å komme skikkelig i gang med arbeidet.

- Hans-Erik og jeg tenker mye likt, men vi har nok litt forskjellige metoder og er forskjellige personligheter. Det tror jeg er en styrke som kan gjøre at vi passer bra sammen og at vi blir bedre, legger han til.

Lidenskapelig opptatt av fotball

Silva er meget fotballinteressert og tenker fotball 24/7. Han har utdanningsbakgrunn fra idrettsvitenskap og prestasjonsutvikling, jobbet i Portugal, Spania og Norge, og har UEFA A-lisens fra NFF. 

- Jeg trenger fotball. Og jeg er veldig fornøyd med å være på plass i KIL. Nå er jeg hundre prosent klar for å ta fatt på oppgavene, sier Silva som allerede har hatt mange lange diskusjoner med hovedtrener Hans-Erik. 

- Det har vært diskusjoner - veldig positive - der vi er enig om mye og utfordrer hverandre. Jeg gleder meg, avslutter Anónio Silva. 

KIL er godt i gang med treningsleiren i Spania, og spiller tirsdag sin første treningskamp. 

António Silva

  • Født: 29. januar 1974 (43 år)

  • Nasjonalitet: Portugal

  • Tidligere klubber: FK Haugesund (assistenttrener), Staal Jørpeland, Sandnes Ulf (juniortrener),

  • Trenerutdanning: A-lisens (NFF)

  • Utdanning: MA High Performance Team Sports, BA Sports Science

 

Annonse fra Obos-ligaen: