Belsvik til KIL

Den rutinerte fotballtreneren blir en del av KILs trenerteam. - Jeg gleder meg veldig, sier Belsvik.

Petter Belsvik er et meget kjent navn i norsk fotball. 51-åringen har lang fartstid i toppfotballen; både som spiller og trener. 

Det siste halvåret har han imidlertid jobbet i en annen idrett - håndball - der han har vært daglig leder for Larvik Håndballklubb. 

- Før det har jeg hele livet vært en del av fotballen, først som spiller i toppfotballen fram til jeg var 36 år, og deretter i mange forskjellige roller i alt fra spillerutvikler, assistent og hovedtrener på forskjellige nivåer, sier Belsvik.

Og fortsetter:

- Jeg har vært et halvt år vekk fra fotballen, men jeg må innrømme at jeg har savnet å være ute på feltet og jobbe i et team med klare og tydelige målsetninger om å utvikle spillere og laget til å bli bedre.

- Veldig fristende

- Når KIL kom på banen, og jeg fikk satt meg ned sammen med Espen og Vitor, så var det veldig fristende. Prosjektet er veldig spennende og dette kunne jeg ikke si nei til, sier Belsvik. 

Den tidligere storscoreren kommer inn i en rolle som assistent/toppspillerutvikler. 

- Kan du fortelle litt mer om møtet med Vitor?

- Vi kan utfylle hverandre bra. Jeg har en bredere og lengre erfaring. Vitor er veldig dyktig på noen områder og jeg føler meg dyktig på mange områder. Sammen komplementerer vi hverandre. Det var en bra match og sammen skal vi hjelpe spillerne til å bli ordentlig gode.

- Hva var det med prosjektet som tente deg?

- Kongsvinger er en klubb med tradisjon og en klubb som har toppfotballkultur. Det er en klubb å regne med i norsk fotball. Jeg liker ambisjonene til klubben om å ta enda et steg nærmere toppen av norsk fotball, svarer 51-åringen. 

- Gleder meg veldig

Belsvik flytter oppover til Kongsvinger og begynner i jobben for fullt 1. februar. 

Den rutinerte karen kommer til å bidra med sin gode kompetanse.

- Jeg vet hva som skal til for å bli toppspiller. Sammen med Vitor skal vi klare å få laget til å bli så godt som mulig.

- Jeg gleder meg veldig til å treffe alle i klubben og jobbe sammen med trenerteamet og ikke minst spillerne. Dette skal bli veldig spennende, avslutter Petter Belsvik. 

Nystuen fornøyd

KIL-sjef Espen Nystuen er veldig fornøyd med ansettelsen av Belsvik. 

- Veldig fornøyd med det. Petter er meget erfaren, han har en lang spillerkarriere bak seg og etter hvert lang erfaring som trener i ulike roller. 

- Petter ønsker å komme tilbake til toppfotballmiljøet og han kommer til å være en kjemperessurs for oss. Han vil bidra med komplementære ferdigheter inn i trenerteamet, fortsetter Nystuen.

- Hvilket inntrykk dannet du deg av Petter når du selv var spiller, som gjør nå at du henter han til klubben?

- Jeg synes han var veldig flink til å følge opp og utvikle individet. Terpe detaljer. Han vil komplementere trenerteamet på en bra måte. Dette blir bra, svarer Nystuen. 

Belsvik var for øvrig assistent i Stabæk da de tok sølv i 2007 og gull i 2008. 

Annonse fra Obos-ligaen: