Deilig seier i Hedmarksderbyet

KIL tok endelig tre poeng igjen. At det var mot HamKam gjorde ingenting.

KIL tok imot HamKam uten sin antatt beste angrepsspiller, Adem Güven. Til gjengjeld var Fredrik Sjølstad tilbake på laget. For han var det nok spesielt å møte moderklubben som kaptein i en slik kamp.

HamKam tok litt tak i oppgjøret fra avspark. Gjestene var på hugget, men også såpass hissige at de dro på seg to gule kort de første fem minuttene. Heldigvis markerte kampens gode dommer tidlig at dette ikke skulle få utarte.

Etter ti minutter spilte HamKam seg til nok en corner. De var uhyre nære ledelse, men Tobias Trautner reddet med en lynrask refleks. At gjestene skaper en sjanse er jo ikke bra, men det er kanskje mer bekymringsfullt at KIL i løpet av det første kvarteret har null eget spill på eget gress.

Etter tjue minutter tok vi gjestene i ubalanse og fikk en corner. Den endte opp med vår første sjanse da en heading ble reddet på streken. Rett etter det fikk vi en innlagt drikkepause i sommervarmen.

Etter drikkepausen tok KIL litt tak i kampen, og det lille trykket resulterte i 1-0. Et innlegg skapte trøbbel for gjestene, og Peder Nersveen endte opp med å sette ballen i eget mål. Hardt presset av Olav Øby.

Nå ble det litt mer fart i KIL. Iman Mafi hadde et par gode skuddforsøk og laget klarte å sy sammen noen fine kombinasjoner i angrep. Omgangen ebbet ut med en HamKam-corner, men vi satt med følelsen av at KIL hadde grei kontroll.

Etter pause var det litt mer rom. Da fikk vi endelig se Fredrik Sjølstad i fint driv med ballen. Begge lag forsøkte, men det varte og rakk før det ble skapt sjanser å snakke om. Nærmest det første kvarteret av omgangen var Mafi med et innlegg som keeper så vidt fikk fistet over.

Dessverre for Sjølstad var det et av hans egne fine raid som sørget for at han måtte bytte etter halvspilt omgang. Plutselig falt han om med kramper i beinet. Inn kom Jørgen Kolstad.

Shuaibu Ibrahim jobber imponerende hardt for laget. Et kvarter ut i omgangen så han muligheten og tok et tungt offensivt løp så fort vår keeper vant ballen. Utkastet var bra og via Ibrahim og Castro fikk vi lagt inn til Da Silva. Han banket innlegget i mål og vi ledet 2-0.

Like etter fikk HamKam frispark i god posisjon. Ballen gikk via muren og i en bue inn bak en sjanseløs KIL-keeper. Det var ikke første gang Petter Vaagan Moen satte et frispark i mål. 2-1.

Fem minutter før slutt fikk gjestene lagt skikkelig trøkk på KIL. Vi var litt shaky og Christian Røer ble satt på banen for å utligne gjestenes offensive bytter. Og vi måtte bite negler en stund. Med fem minutter tillegg ble det en nervepirrende avslutning på derbyet.

Gjestene hadde ingen ess i ermet og vi hadde brukbar kontroll. Det siste minuttet levde Gjemselund stadion igjen. Herlig!

KIL – HamKam 2-1 (1-0)
Gjemselund stadion
1816 tilskuere

Mål: 1-0  Peder Nersveen, selvmål (27), 2-0  Marlon Mateus Da Silva (76), 2-1 Petter Vaagan Moen (80)

Gule kort: KIL: Lundal. HamKam: Onsrud, Vaagen Moen, Midtskogen, Guerra.

KIL (4-4-2): Tobias Trautner – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad, Martin Lundal, Iman Mafi – Olav Øby, Marion M. Da Silva (Røer fra 88.) Fredrik Vangstad Sjølstad (Kolstad fra 67.), Even Bydal - Niklas Fernando Nygaard Castro, Shuaibu Lalle Ibrahim

Benk: Simon Thomas, Christian Røer, Martin Tangen Vinjor, Markus Aanesland, Markus Skjellum, Jørgen Kolstad og Ludvig Langrekken.