- En meget god løsning

KIL-sjef Espen Nystuen var godt fornøyd med å kunne presentere Mika Lehkosuo som KILs nye hovedtrener.

Annonse:

Etter at KIL og Vitor Gazimba kom til enighet om å avslutte samarbeidet tidligere i desember så var det klart at KIL igjen måtte ut på trenerjakt. Jakten er nå avsluttet, og KILs nye hovedtrener Mika Lehkosuo ble presentert under en pressekonferanse på Gjemselund klokken 12 i dag.

- Hardtarbeidende og analytisk

KIL-sjef Espen Nystuen var i etterkant av presentasjonen en fornøyd mann:

- Vi er veldig fornøyd med å ha landet Mika. Nå har vi hatt utrolig mange samtaler med han, og i tillegg sjekket med svært mange referanser, sa Nystuen.

Og fortsatte:

- Vi har snakket med spillere, assistenttrenere og sportsdirektører han har jobbet med. Vi har også forhørt oss med motstandertrenere han har møtt på i den finske ligaen. De gir oss et sammenfallende inntrykk av en hardtarbeidende og analytisk trener.

God match

Nystuen var også klar på at Mika er en god match for klubben.

- Han passer perfekt inn i måten KIL ønsker å spille fotball på. Han er flink til å utvikle såvel medtrenere som spillere, i tillegg til at han også er opptatt av klubb-bygging.

Lehkosuo har trent Finlands desidert største klubb de 5 siste årene, men har gitt inntrykk for at han ønsker å prøve seg utenlands.

- Nå får han lov til å prøve seg utenfor Finlands grenser. Og den muligheten får han er på Kongsvinger. Det er vi stolte, spente og noe vi gleder oss veldig til, sa Nystuen videre før han avsluttet:

- Dette tror vi er en meget god løsning for KIL. Og for Mika.

Annonse fra Obos-ligaen: