Seier på Briskeby

Etter en dramatisk kamp på Briskeby tok KIL alle poengene med seg hjem til Kongsvinger!

Syv måneder siden forrige tellende KIL-kamp sørget kanskje for noen spente KIL-nerver i åpningsminuttene, for allerede etter snaue to minutter kunne Marcus Pedersen sende hjemmelaget opp i en 1-0 ledelse.

KIL tok etter scoringen raskt grep om oppgjøret, men slet med å skape de aller største farlighetene. Etter rundt ni minutter fikk Fredrik Pålerud en god mulighet da Lee hoppet lekkert over ballen og sørget for mye rom for KILs høyreback. Dessverre gikk avslutningen i et Kamma-bein og ut til corner.

Etter 16 minutter satt Pedersen ballen nok en gang i mål, men det ble avblåst for offside. Ti minutter senere var det KILs tur da Marklund slo en pen corner inn. Foran mål ble det litt klabb og babb, men avslutningen fra Lee ble blokkert.

31 minutter inn i oppgjøret burde kanskje Adem Güven sørget for balanse i regnskapet da Christian Røer fikk slått en pen ball mot Fredrik Pålerud som litt heldig fikk slått ballen inn over en utspilt Ranmark Eriksen i Kamma-målet. Der var Adem Güven høyest, men headingen gikk like over mål.

Etter dette var det KIL som kontrollerte oppgjøret i stor grad, og inn til garderoben kunne nok KIL-spillerne ta med seg noen glimtvis positive øyeblikk å bygge videre på. Flere gode muligheter kunne sørget for en utligning, men HamKam fikk ta med seg ledelsen inn til pause.

I 2.omgang åpnet det rolig ute på kunstgresset på Briskeby. KIL fikk holde ballen i laget, og klarte ved flere anledninger å bygge opp et pent spill, Etter 55 minutter fikk de rødkledde endelig hull på byllen da Victor Grodås fikk slått inn fra omtrent 16-meterstreken. Der fikk Adem Güven stusset ballen, via Fredrik Påleruds kne - og i mål. Det sørget for 1-1 på Briskeby.

KIL styrte store deler av banespillet utover i omgangen, men slet med å spille seg forbi et lavtliggende hjemmelag. Og helt mot spillets gang fikk HamKam muligheten på et frispark fra rundt 25 meter. Der sørget hjemmelagets Jo Nymo Matland for at hjemmelaget igjen kunne gå opp i ledelsen, 2-1.

Etter 88 minutter kom Ridouan Essaeh inn for Markus Aanesland, og på sin første involvering i en tellende seriekamp på over 20 måneder kunne venstrebacken lure ballen inn bak Ranmark Eriksen i HamKams mål via en forsvarsspiller på hjemmelaget. En herlig utligning på Briskeby.

Og ferdigscoret var det ikke på Briskeby - for på et frispark godt på overtid kunne Simon Marklund slå en herlig ball mot bakerste. Og sist på ballen var Christian Røer som fikk kranglet ballen over streken. KIL opp i ledelsen godt på overtid!

Flere mål ble det ikke. Og KIL fikk med seg tre herlige poeng hjem til Kongsvinger.

HamKam - Kongsvinger
Obosligaens 1.serierunde
Briskeby
200 tilskuere

Mål: Pedersen 1-0 (2.), 1-1 Pålerud (55.), 2-1 (Matland 81.), 2-2 (Selvmål 90.), 2-3 (Røer 90.)

Gule kort: Christian Røer (16.), Johnsen (34.) Victor Grodås (46.), Pedersen (61.)

KIL (4-2-3-1): Saku-Pekka Sahlgren - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Christian Røer, Victor Grodås - Harald Holter, Martin Vinjor (Marlinho 88.) - Gyu-hwan Lee (Gjerstrøm 79.) , Simon Marklund, Markus Aanesland (Ridouan Essaeh 88.) - Adem Güven (Langrekken 71.).

Benken: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Ridouan Essaeh, Dongwan Gang, Mathias Gjerstrøm, Marlinho og Ludvig Langrekken.